Segertåget rullar vidare i J18 Elit Norra

6 oktober 2019 16:45
Junior

MODO Hockey fortsätter ha framgångar i J18 Elit Norra, detta efter två segrar av två möjliga under helgen. Lördagen gav seger mot Vännäs och under söndagen så var det Skellefteå som fick stå tillbaka för MODO Hockey.


För MODO Hockey har det varit spelledigt i J20 SuperElit Norra under helgen, en välbehövlig paus i matchandet inför vad som komma skall. De två kommande helgerna handlar det nämligen om tre matcher per helg för MODO Hockey.

I speel har i stället MODO Hockey varit i J18 Elit Norra och det fortsätter att gå bra för MODO där. Under lördagen mötte man Vännäs hemma i Fjällräven Center och det blev en säker seger med 6-1, efter att MDOO i sista perioden runnit ifrån.

Framgångarna fortsatte på söndag då man i en tät och intensiv match tog sig an Skellefteå och när 60 minuter var spelade så var det MODO som hade vunnit med 4-1, i en match där MODO varit lite starkare och lite bättre i varje period och där man i den tredje perioden starkt höll undan till seger.

"Starkt målvaktsspel hela helgen"

— Vi möter ett Vännäs som står bra och de försöker spela och de spelar tight, det blir ingen enkel match. Det är först i tredje som vi springer i från lite grann. Jag tycker att vi jobbar på bra, vi spelar det spel vi ska göra och det var en helt okej insats från vår sida, sammanfattar huvudtränare Emil Svelander lördagen.

— I dag är det en tuffare motståndare. Skellefteå spelar väldigt kontrollerat, de är systematiska men vi lyckas luckra upp det bra och vi skapar en hel del målchanser genom hela matchen. Det är en bra arbetsinsats där vi backcheckar hårt. Vi gör en stabil sistaperiod där vi spelar vuxet, säger Svelander och avslutar:

— Två riktigt bra målvaktsinsatser i helgen, Joel Bilander var bra mot Vännäs och Jakob Olsson är bra mot Skellefteå. Det är tryggt för oss.