Inför söndagens bortamatch mot AIK
Publicerad: 2018-12-09
Matcherna duggar tätt för herrarna just nu. Efter en skön 3-2 seger hemma mot Leksand, som innebar fjärde raka segern, vänder man nu söderut för att möta AIK på bortaplan under söndagen.

MODO Hockey har en väldigt fin form just nu. Åtta raka matcher med poäng och fyra raka segrar. Nu ska man försöka bygga vidare på den fina formen när man möter AIK på bortaplan. Både gångerna när man mött varandra under säsongen, har det varit två bra perioder och en dålig, som gjort det svårt att vinna matcherna.

För att man ska kunna slå AIK under söndagen, kommer det krävas bra spel över sextio minuter. En liknande matchbild var det även senast, när man slog Leksand på hemmaplan. Trots en svag sista period lycakdes man hålla ifrån gästerna.

– Vi följde vår gameplan i två perioder, sedan började vi prova lite egna vägar i den tredje perioden. Det får man absolut göra, men det är svårt när fem spelare gör det hela tiden och över tid, sade Björn Hellkvist efter den matchen.

Två formstarka lag

Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen. Båda gångerna har AIK vunnit, och det är med andra ord ett revanschlystet MODO som reser söderut för att utöka sin fina segersvit.

Hemmalaget kommer till spel med tre raka segrar och är just nu serieledare, med en match mindre spelad än Oskarshamn på andraplatsen.

Söndagens bortamatch blir med andra ord en riktig värdemätare för MODO.

Matchen startar 15:00 på Hovet i Stockholm.