MODO-juniorer vann priser under UF-mässan

13 mars 2018 14:51
Nyhet

Vänskaplig konkurrens och hårt arbete. Så beskriver ekonomi- och UF-läraren Ulrika Sundell vägen till ett lyckat UF-företag. I år har hela tre företag med spelare från MODO Hockeys ungdomslag vunnit priser. "Att kunna kombinera idrott på den nivå, samtidigt som man presterar i skolan. De är ett föredöme, säger Ulrika Sundell."


De är inte bara duktiga på isen, de skördar även framgångar i skolan. Under den regionala UF-mässan i Fjällräven Center den 25 februari var det flera elever från våra juniorlag som kammade hem priser, och de som kanske imponerade mest var Julia Vestin och Tomislav Lovric, som tillsammans med fotbollstjejen Lisa Edlund vann 1:a pris i årets UF-företag.

– Jag är inte förvånad, det hade jag kunnat gissa mig till redan innan året. De är otroligt ambitiösa och drivna, säger Ulrika Sundell, lärare i ekonomi och Ung företagsamhet.

Företaget som Julia Vestin och Tomislav Lovric startat heter Helpout UF och går ut på att kunna matcha arbetssökande mot arbetsgivare. Behöver någon till exempel hjälp med snöskottning går det att söka efter hjälp i appen. För dem och flera andra företag väntar nu SM i Ung Företagsamhet.

– Nu är det SM som är i Stockholm som är i Stockholmsmmässan den 16-17 maj. 28 regioner kommer att tävla i alla olika kategorier. För de som tävlar i bästa UF-företag och vinner, väntar en resa utomlands till internationella finalera.

Den chansen finns alltså för Helpout UF med Julia Vestin och Tomislav Lovric.

Ett annat UF-företag med spelare från MODO är Bagit UF med Maximilain Popovic och Jessica Gossas som ska försöka ta fram en papperspåse som ska passa i sopkorgarna hemma, och på så vis ersätta plastpåsen som ofta används idag.

Även Sebastian Walfridsson var med och vann priser med sitt företag, och Ulrika Sundell tror att det är vinnarmentaliteten som gör företagen så framgångsrika.

– Alla de här ungdomarna är idrottare, och jag tror att deras vinnarmentaliteter sporrar varandra. I år är det tre företag från samma klass som tagit sig vidare till SM, och den vänskapliga konkurrensen som har varit tror jag har gjort det lättare för grupperna att lyckas, säger Sundell.

Att så många företag lyckats menar Sundel är ett bra kvitto på att välja hockeygymnasium i Örnsköldsvik är bra.

– Hade jag varit förälder och skickat iväg mina barn på hockeygymnasium vill man ju veta att de också får en ordentlig utbildning. De här ungdomarna visar att det är möjligt att kombinera båda idott och studier, säger Sundell.