Så här spelas Slutspelsserien
Publicerad: 2019-02-25
Herr
Slutspelsserien är en enkelserie som spelas över fem omgångar där de sex lag som placerat sig 3-8 i HockeyAllsvenskan möter varandra en gång. Vinnaren går vidare till PlayOff och möter förloraren av den HockeyAllsvenska finalen som spelas mellan de två överst placerade lagen i HockeyAllsvenskan 2018/2019.

Det närmar sig slutspelsserien i HockeyAllsvenskan samt den HockeyAllsvenska finalen. Så här går det till efter det att HockeyAllsvenskan 2018/2019 är färdigspelad:

Den HockeyAllsvenska finalen

Lagen som placerar sig på första- och andraplats i tabellen möter varandra i den HockeyAllsvenska finalen där vinnaren i matchserien, som spelas i bäst av fem matcher, möter det lag som placerat sig på sista plats i SHL. Den matchserien spelas sedan i bäst av sju matcher. Förloraren av den HockeyAllsvenska finalen möter vinnaren av Slutspelsserien.

Slutspelsserien

Slutspelsserien spelas som en enkelserie mellan lagen placerade på plats 3-8 i HockeyAllsvenskan. Lagen har med sig bonuspoäng baserat på placering i grundserien, 3:an har 3 poäng, 4:an har 2 poäng och 5:an har 1 poäng. Övriga lag startar på 0 poäng. Lagen på platserna tre, fyra och fem har även tre av de fem matcherna på hemmaplan. Speldatum för dessa matcher är satta till 12/3, 14/3, 16/3, 18/3 och 20/3.

Lagen möter varandra en gång där vinnaren av tabellen sedan ställs mot föloraren av den HockeyAllsvenska finalen. De lagen spelar sedan en bäst av tre-serie där vinnaren möter det lag som placerat sig på plats 13 i SHL. Den serien spelas sedan i bäst av sju matcher.

{!A}

SIF:s hemsida med speldatum för Slutspelsserien

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson