Ludvig Nilsson klar för MODO Hockey

30 mars 2015 15:00

MODO Hockey kan idag presentera den första pusselbiten för SHL 2015/2016 när Ludvig Nilsson kontrakterats för de två kommande säsongerna. "Vi tror att han kommer att ta stora steg i sin utveckling när han börjar träna och spela med ett SHL-lag. Han är ung och utvecklingsbar men är redan en spelare som är bra på skridskorna samtidigt som han kan ta för sig ute på isen", säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.


Ludvig Nilsson kommer senast från spel i Timrå IK där han under säsongen 2014/2015 svarade för 32 poäng (11+21) på 49 spelade matcher. Nilsson fyllde 21 år för två dagar sedan, mäter 186 cm och väger 84 kg.

– Vi har följt Ludvig i junioråldern såväl som i HockeyAllsvenskan där han har gjort det bra den senaste säsongen, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet och fortsätter:

– Vi tror att han kommer att ta stora steg i sin utveckling när han börjar träna och spela med ett SHL-lag. Han är ung och utvecklingsbar men är redan en spelare som är bra på skridskorna samtidigt som han kan ta för sig ute på isen.

"Jag gillar att göra skitjobbet längs sargerna"

Ludvig Nilsson är forward, har Huddinge som ungdomslag och har spelat en säsong för Djurgården i U16 innan han representerat Timrå IK de senaste fem säsongerna i J18, J20, Kvalserien och HockeyAllsvenskan. Kontraktet med MODO Hockey är skrivet för de två kommande säsongerna.

– Det känns otroligt kul att jag nu skrivit på för MODO Hockey. Jag var här redan under juluppehållet och tränade och det jag upplevde då har bara förstärkts under dagen idag. Det är en professionell organisation där allting är väldigt välordnat för oss spelare, säger Ludvig Nilsson och beskriver avslutningsvis sig själv som spelare:

– Jag spelar med mycket fart och kraft och gillar att göra "skitjobbet" längs sargerna och där vinna puckar till mina lagkamrater. De får gärna göra det snygga så tar jag hand om det andra jobbet.

Ludvig Nilsson kommer att spela i tröja nummer 40 i MODO Hockey.