Niklas Lundström ansluter till MoDo på lån
Publicerad: 2021-09-03
MoDo Hockey har kommit överens med Linköpings HC om ett korttidslån av målvakten Niklas Lundström, 28.

I och med att Tex Williamsson missade ett par veckor på grund av covid-19 och är en bit från att kunna spela matcher har sportchef Henrik Gradin, tillsammans med ledarstaben för herrlaget, sett över målvaktssituationen för de kommande veckorna.

Det har landat i ett lån av Niklas Lundström från LHC. Lundström stod i 35 av Linköpings matcher i SHL förra säsongen och har allsvensk erfarenhet från spel i AIK, Oskarshamn, Södertälje, Björklöven och Vita Hästen.

Han ansluter till laget på måndag och tanken är att han ska vakta MoDo-kassen mot Björklöven på onsdag.

– Anledningen till att vi lånar in Niklas är för att Tex inte ska känna någon stress i att behöva komma tillbaka. Det får ta den tid det tar, det viktigaste är att han känner sig hundraprocentig igen innan han börjar spela matcher, säger Henrik Gradin.

Lånet gäller fram till seriepremiären borta mot Västervik om tre veckor, den 24 september. Att gränsen är satt där bottnar i det regelverk som gäller kring lån mellan ligorna.

– Om vi skriver lånet längre än så "bränner" vi ett av de lån som vi har möjlighet att ta från SHL. Vi kommer att utvärdera läget där och då, tillsammans med Niklas och Linköping, och sedan på vilket sätt som vi bäst går vidare.

Isak Wallin stod de två första matcherna, hemma mot Luleå och Skellefteå. Med Lundström på plats kan han och MoDo bättre följa den plan som sattes upp när han värvades.

– Isak hade en tuff säsong ifjol där han stod få matcher. Han måste få träna upp sig ordentligt och komma tillbaka till matchform igen. Vi tror på Isak och vill ge honom den tid han behöver, det var också den överenskommelse som vi hade.

Utlånade Marcus Nygren blixtinkallades till mötet mot Timrå i onsdags och stod för en mycket fin insats då. Han är nu tillbaka hos Arlanda i Hockeyettan.

– Han tog verkligen chansen och gjorde en jättebra match. Vi tror mycket på Marcus och har en plan för honom. Just nu tror vi att han mår allra bäst av att stå många seniormatcher i Hockeyettan, säger Henrik Gradin.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist