MoDo föll i slutperioden - underläge i semifinalen

7 mars 2023 21:45
MATCHRAPPORT

Storpublik och SM-semifinal i hemmaborgen. Hägglunds Arena ramades in på bästa vis på tisdagskvällen och Wilma Sundin tände publiken med sin kvittering strax innan periodvilan. I mittenakten sköt Olivia Carlsson även upp MoDo i ledning, men därefter vände Luleå/MSSK på händelserna. 2-4 slutade matchen och nu krävs vinst på bortaplan.


TRÄNARKOMMENTAR

Huvudtränare Jared Cipparone sätter ord på besvikelsen, känslorna och analysen efter en jämn första semifinal;

– Ja, det här var helt klart en tung förlust. Matchen var väldigt jämn, där små marginaler spelade en avgörande roll. Jag tycker att vi gav dem två-tre lite för enkla mål samtidigt som vi inte tog tillvara på våra lägen.

– Vi startade den tredje perioden alldeles för försiktigt, isätllet för att hålla kvar samma mentalitet som vi hade haft i de två tidigare. Andra halvan av slutperioden var klart bättre, men det var för sent.

MATCHFAKTA

MoDo – Luleå/MSSK 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)
Mål: 1-1 Wilma Sundin, 2-1 Olivia Carlsson (Andersson, Ljungblom)
Skott: 32-34
Publik: 893

NÄSTA HEMMAMATCH

Kvällens resultat betyder underläge i semifinalserien med 0-1 i matcher. Närmast på tur står två raka matcher med Luleå/MSSK som hemmalag, matcher som spelas fredag och söndag.

Seger i någon av dem två innebär en fjärde match på hemmais, som i så fall spelas måndag den 13:e mars i Hägglunds Arena. Nu lyfter vi MoDo tillsammans!