Inför MODO Hockey - Västervik
Publicerad: 2021-01-07
Herr
Två segrar på tre matcher - eller fem poäng av nio möjliga om man så vill - är MODO Hockeys facit i HockeyAllsvenskan på det nya året. ”Det är en bra känsla att vi börjar ta poäng. Det är också bra för självförtroendet att som senast ta poäng utan att spelet stämmer fullt ut”, säger Pär Styf.

Innan nyår släppte MODO Hockey in alldeles för många mål i matcherna. På det nya året har det sett annorlunda ut. På tre matcher är det totalt fem insläppta mål (Timrå gjorde ett i tom bur) och det är någonting som Pär Styf känner sig tillfreds med.

– Vi ville verkligen komma åt det problemet, få till en förändring och det tycker jag också att vi har gjort. Vi har en annan stabilitet nu och det är en bra grund att bygga vidare på, säger Styf som efter dubbelmötet med Timrå, och tre poäng in på kontot, fick se sitt manskap vinna mot Väsby efter avgörande på straffar.

– Det var en skön seger. Vi lyckades ta hem tvåpoängaren trots stor avsaknad av offensivt spel. Vi ägde helt enkelt inte tillräckligt mycket puck för att få till en bra och fungerande offensiv. Nu hade Väsby betydligt mer puck än oss och de kom också till betydligt fler avslut. Men bortsett från en tiominutersperiod i andra perioden tycker jag ändå att vi har bra kontroll på dem. De får ta många avslut utifrån och då gör man inte mål på Peters.

"Värdera situationerna på ett bättre sätt"

Men att MODO Hockey vill lyfta det offensiva spelet råder det inte något tvivel om och Styf tar upp några punkter och detaljer som man måste göra bättre:

– Mycket handlar om att vi måste lyfta spelet med puck. Alla måste ta ansvar för det. Vi ska inte söka för svåra lägen och passningar utan spela mer med marginal, värdera situationerna på ett bättre sätt, ligga lite längre fram i tanken handlar det också om. Vi måste också minska tiden i egen försvarszon, se till att inte låta motståndarna få långa anfall på oss. Lyckas vi med det så kommer det i sin tur innebära att vi har mer kräm i både buggar och huvud när vi har puckinnehav.

"Känns bra att vara på hemmaplan en period"

Efter att under en längre period spelat en hel del bortamatcher så kommer MODO Hockey nu att vara på hemmaplan en period. De tre kommande matcherna spelas hemma i Fjällräven Center med start imorgon mot Västervik, innan man nästa vecka möter BIK Karlskoga och AIK.

– Det känns bra att vara på hemmaplan en period. Dels så blir det bättre rytm kring träning, man slipper också resdagar. Sedan har vi också haft en positiv trend i matcherna på hemmaplan. Tycker att vi har ett helt annat flow i spelet i Fjällräven Center. Borta har vi inte riktigt haft det tålamod som man behöver, vi har gett bort matcher alldeles för enkelt men jag känner att matcherna i Timrå och Väsby visar att vi är på rätt väg, säger Styf.

"Första jag tänker på revansch"

Västerviks IK står närmast på menyn och smålänningarna har haft en fin trend på slutet.

– Första jag tänker när jag hör Västervik är revansch. Revansch för den mindre lyckade insatsen där nere i mellandagarna, säger Styf.

Hur ser du på Västervik i stort?

– Det är ett tungt lag att möta. De spelar med fart. De vill också spela på rulle. Vill få oss utspridda på banan och utnyttja det.

Läget i laget?

– Jämfört med bortaturnén så är Anton Öhman och Kalle Jellvert tillgängliga igen. Tommy Enström som spelade center mot Väsby återgår nu till sin backposition.

Matchen i morgon har nedsläpp kl 19:00.

Patrick Edlund