Adam Reideborn till MODO Hockey

10 april 2014 11:41

MODO Hockey kan idag presentera sitt målvaktspar för säsongen 2014-15.

Sedan tidigare var det klart att Linus Ullmark tar en av platserna och nu kan klubben bekräfta att han får sällskap av Adam Reideborn.


22-årige (1992-01-18) Adam Reideborn som mäter 184 cm och väger 81 kg inledde sin målvaktskarriär i AIK. Resan har sedan gått via några klubbar innan han 2012 hamnade i Djurgården. Efter två säsonger där går nu resan norrut – till Örnsköldsvik och MODO Hockey.

– Det känns jättekul att ta plats i MODO Hockey. Tror att MODO Hockey ger mig bäst möjligheter att fortsätta utvecklas till en ännu bättre målvakt och jag ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans med målvaktstränaren Maciej Szwoch, säger Adam.

Adam har en riktigt stark säsong bakom sig vilket inte minst visas i det faktum att han tillhört toppen av målvaktsligan i både HockeyAllsvenskan och Kvalserien till SHL.

– Vi är oerhört glada över att kunna presentera Adam som MODOit och vi tror att han kommer att passa perfekt in i samarbete med Linus, säger Per Svartvadet, GM i MODO Hockey och fortsätter:

– Adam är en svensk målvakt i rätt ålder som vi haft under uppsikt i flera år. Vi ser bra utvecklingsmöjligheter i honom och att han väljer att fortsätta sin karriär i MODO Hockey är ett bra kvitto på att vår målvaktsfabrik fortsätter skapa bra rykte.

Adam befinner sig just nu i Schweiz med Tre Kronor.

– Väldigt kul att få chansen att vara med på den här nivån. Inte någonting som jag hade en tanke på utan jag ser det som en ren och skön bonus, säger Adam och fortsätter så här om säsongen:

– Det gick lite upp och ned tidigt i höstas. Sedan fick jag förtroende som nummer ett efter jul och med det växte jag. Tycker det gått riktigt bra på slutet av säsongen och jag är jätteglad över att ha hjälpt Djurgården ta sig tillbaka till SHL.

I Tre Kronor kamperar Adam nu ihop med sin nye klubbkamrat Linus Ullmark.

– I mina ögon så var Linus SHL:s bäste den här säsongen. Jag är oerhört imponerad över vilken hög nivå han ligger på hela tiden. Känns som att han aldrig gör en mindre bra match. Självklart förstår jag vilken tuff konkurrenssituation jag har framför mig. Men samtidigt är det oerhört inspirerande och jag ska verkligen kämpa för att ge honom en fight om platsen mellan stolparna.

Hur beskriver du dig själv som målvakt?

– Jag är lugn och försöker att hela tiden stå rätt. Känner att jag har utvecklat mycket på senaste året och vill nu förbättra och utveckla alla områden. Jag är redo att kämpa för att lyckas – och nå långt i min karriär.

MODO Hockeys målvaktstränare Maciej Szwoch ser fram emot att få börja jobba nära med Adam.

– Adam är en intressant målvakt som vi haft ögonen på i flera år och sett ta steg efter steg. Ska bli spännande att få vara en del av hans fortsatta resa – hans fortsatta utveckling, säger Maciej och fortsätter:

– Adam är i grunden väldigt tekniskt skicklig som är på väg att utvecklas till en ännu mer mångsidig målvakt. Tycker att vi nu förfogar över ett väldigt intressant målvaktspar. De har egenskaper som kompletterar varandra. De är bra på olika områden och kan därmed lära sig av varandra.

Kontraktet med Adam Reideborn - som kommer att spela i tröjnummer 37 - sträcker sig över säsongen 2015-16.