Stark start i J18 Allsvenskan Norra

5 januari 2020 16:18
Junior

MODO Hockey inledde vårsäsongen på ett imponerande sätt när man tog fem av sex poäng i J18 Allsvenskan Norra. Den inledande helgen bestod av två bortamatcher och det blev seger med 6-2 mot Lidingö och med 5-4 på övertid mot AIK.


MODO Hockey vann J18 Elit Norra under höstsäsongen och är ett av fem lag från serien som nu under våren ska spela J18 Allsvenskan Norra tillsammans med de fem topplagen från J18 Elit Östra.

Serien inleddes denna helg där MODO Hockey tagit sig till Stockholm för matcher mot Lindingö och AIK. Lördagens match var mot Lidingö i Childhoodhallen, Lidingö som kom på femte plats i J18 Elit Östra. MODO Hockey fick en bra start på matchen, hade ledningen med 3-0 efter 20 spelade minuter och efter det höll man undan till seger med 6-2.

— Det är en ojämn match där vi blandar väldigt bra spel med lite mindre bra spel. Men det är en skön start på serien när vi vinner stabilt med 6-2, säger huvudtränare Emil Svelander.

Två poäng mot AIK

Söndagens möte spelades mot AIK, AIK som vann J18 Elit Östra, och det var alltså toppmöte i J18 Allsvenskan Norra. MODO Hockey satte sig själva i förarsätet med ett tidigt mål och man var länge i ledning i matchen. Men i slutet av tredje perioden så hämtade AIK ikapp till 4-4 och matchen gick till förlängning.

Väl i förlängningen så var det MODO Hockey som hade chanserna och med 15 sekunder kvar av övertidsperioden avgjorde MODO Hockey genom Hugo Styf som tog pucken och åkt rätt igenom AIK:s försvar och satte 5-4.

— Det här är en riktigt bra match, den håller hög klass rent generellt. Två bra lag i en match där vi är bättre i de två första perioderna. Det är surt att vi tappar ledningen i tredje men samtidigt starkt att komma tillbaka och ta extrapoängen, säger Svelander och avslutar:

— Det är små detaljer som avgör nu i den här serien där alla lag håller hög klass. Vi tar med oss många bra saker från helgen och också en del lärdomar. Men sammantaget en bra helg av killarna där fem av sex poäng på bortaplan är starkt.

MODO Hockey fick därmed en bra start på J18 Allsvenskan Norra och nu väntar närmast match mot Björklöven i Fjällräven Center kommande söndag, en match som startar 16:00.