Seger mot Vännäs i J18 Elit Norra
Publicerad: 2018-10-06
Junior
Efter en målmässigt jämn förstaperiod i bortamatchen mot Vännäs i J18 Elit Norra så kunde MODO Hockey med två målrika perioder gå ifrån till seger. Segersiffrorna skrevs till 3-8 efter periodsiffrorna 1-1, 1-4 och 1-3.

Efter sex spelade omgångar hade MODO Hockey fem vinster och en förlust, en förlust som kom borta mot Timrå i den senaste matchen i J18 Elit Norra. När MODO under lördagen gästade Vännäs var det revansch som gällde.

Det var dock Vännäs som öppnade målskyttet i matchen när man åtta minuter in i första perioden gjorde 1-0. MODO ägde perioden och vann skotten med klara 3-17 och i första periodens enda powerplay kvitterade gästerna till 1-1 genom Emil Westman, assisterad av Oskar Håkansson och Oskar Byström.

MODO gick ifrån i andra

I inlendingen av mittenperioden så var det mycket MODO och man skulle också få utdelning för sitt arbete. Drygt fyra minuter in tog gästerna ledningen för första gången i matchen när Ernst Axel Boberg gjorde 1-2, framspelad av Hugo Styf.

Minuten efter ledningsmålet utökade MODO sin ledning när Milton Eriksson, assisterad av William Wallinder, såg till att det stod 1-3 på resultattavlan. Mitt i mittenakten kom MODO Hockeys tredje raka mål då Willy Norberg gjorde 1-4, framspelad av Isak Norén och Hugo Styf.

Innan andra perioden var över hade Vännäs reducerat MODO Hockeys ledning till 2-4 men MODO skulle ha med sig en tremålsledning in i sista perioden efter att William Wallinder satt 2-5, med fyra minuter kvar av perioden. Wallinder spelades fram av Jeremias Lindewall.

MODO höll undan till storseger

Drygt två minuter in i tredje perioden gjorde Albin Svedin 2-6 för MODO då han spelades fram av Oskar Edmundsson. 2-7 gjorde Wictor Åhström med 8:29 på klockan och han assisterades av William Wallinder.

Just Wallinder stod för 2-8 när han med knappt sju minuter kvar av perioden spelades fram av Elliot Timander och Alex Näslund. Vännäs fick ett tröstmål i slutet av matchen när slutresultatet fastställdes till 3-8.

MODO tog därmed en ny trepoängare i J18 Elit Norra och fortsätter vara ett topplag i tabellen, tillsammans med Skellefteå och Luleå. Just Skellefteå är motståndare i nästa match som spelas redan i morgon, då MODO fortsätter helgens bortaturné.