Mario Kempe till MODO Hockey

16 april 2012 09:49

MODO Hockey kan idag meddela att man har kontrakterat forwarden Mario Kempe.

– Mario är en underhållande spelare i rätt ålder som vi ser stor potential i. Han är även en mycket duktig straffskytt, säger MODO Hockeys GM Markus Näslund.


23-årige Mario Kempe har tidigare under sin karriär gjort två säsonger i MODO Hockeys juniororganisation.

Därefter tog han steget över till den kanadensiska juniorligan där det blev två säsonger innan han flyttade hem till Sverige igen för elitseriespel med Rögle.

Nu efter två år i Stockholm och Djurgården vänder han tillbaka till Örnsköldsvik och MODO Hockey.

– De visade bra intresse och känslan jag har är att de tror på mig. Jag känner till staden och har också många vänner i Örnsköldsvik och det är en trygghet, säger Mario Kempe och fortsätter:

– Jag är fortfarande ung och har flera år på mig att utvecklas – och jag tror att MODO Hockey är en bra miljö att utvecklas i.

Du har mött MODO Hockey ett antal gånger de senaste säsongerna. Vilken är din bild av MODO Hockey?

– Ser man till den nyligen avslutade säsongen så tycker jag att MODO Hockey har spelat en rolig och offensiv hockey. Det har varit mycket kreativitet och det känns som att jag kommer att passa in i det. Jag är en spelare som står för mycket fart och kreativitet. Hoppas också att jag ska kunna bjuda på några sköna dragningar då och då.

De två senaste säsongerna har Mario tillbringat i Stockholm och Djurgården. Säsonger där han har utvecklat sitt spel ytterligare. Så här säger Mario:

– Jag har nog haft en mer defensiv roll än vad det var sagt från början. Jag har exempelvis fått lira en hel del i box play och det har varit en ny erfarenhet. Samtidigt har det varit mycket lärorikt och utvecklande. Jag är betydligt mer komplett i mitt spel nu, säger Mario som självklart inte var nöjd med hur säsongen slutade:

– Det var oerhört tungt att ramla ur Elitserien. Tråkigt.

Några omgångar in på den kommande elitseriesäsongen fyller Mario 24 år. Hur ser du på framtiden? Vilka mål har du?

– Nu siktar jag först och främst på att bli en ledande spelare i Elitserien. Jag ska jobba stenhårt i sommar för att ge mig själv chansen att bli en viktig spelare i MODO Hockey. Sedan har jag alltid haft en dröm om att bli NHL-spelare. Det målet står fast och på vägen dit handlar det om att uppnå olika delmål.

Kontraktet med Mario Kempe – som kommer att spela i tröja nummer 70 – sträcker sig över säsongen 2013/14.

Fakta
Namn: Mario Kempe.
Position: Forward.
Född: 19 september 1988.
Längd: 183 cm.
Vikt: 84 kg.
Skjuter: Vänster.
Tidigare klubbar: Kramfors-Alliansen, St. John's Fog Devils, Rögle BK, Mora IK, Philadelphia Phantom, Djurgårdens IF.