Björn Edlund inför helgens bortamatcher

11 februari 2021 18:15
Dam

Efter ett längre uppehåll på grund av Covid-19 har MODO Hockeys damlag startat upp träningarna igen och nu väntar tre matcher i helgen, en mot AIK och två matcher mot SDE. ”Både AIK och SDE är lag som brukar ge väldigt intensiva, tighta matcher”, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund.


Damtruppen drabbades för ett par veckor sen av flera fall av Covid-19 och verksamheten pausades. Under veckan har träningarna kommit igång på allvar igen och det är bara en spelare som inte är helt tillbaka.

– Det började en söndag där vi hade förkylningssymptom, det visade sig att vi hade inte bara ett utan fyra fall av Covid och under veckan så dök det upp fler spelare som var smittade. Nu har vi fått koll på smittan och nästan alla är tillbaka utom en spelare som fortfarande har symptom, berättar huvudtränare Björn Edlund och fortsätter:

– Förra veckan var lite uppstart och man märker tydligt skillnaden när man går från 10 spelare på is till att det börjar bli 14, 15 och nu uppe i 18, det blir en helt annan glädje ute på isen och det ger bättre träningar. Den senaste veckan har varit rolig än så länge.

"På tå från start"

På grund av den pausade verksamheten så blir det nu en tuff helg med matcher fredag, lördag och söndag. Mot AIK på fredag och sedan ett dubbelmöte mot SDE

– I och med att vi har fått flytta på lite matcher så försökte vi att planera in dem innan säsongen skulle vara färdigspelad. Nu är det egentligen en landslagsvecka där det brukar vara uppehåll men vi har fått väldigt bra bemötande från de förbund som har spelare hos oss så vi kommer att kunna spela med full trupp, berättar Edlund och fortsätter:

– AIK imorgon, det blir alltid jämna matcher mot AIK, det brukar vara en uddamålsseger eller en uddamålsförlust och det gäller att vara på tå från start. Vi får se hur vi mönstrar manskapet nu när vi har haft rätt många borta och alla kanske inte är inne i det rätta flåset, vi måste ha koll på hjärta och lungor också

Dubbelmöte mot SDE

– Både AIK och SDE är lag som brukar ge väldigt intensiva, tighta matcher. Vi har lyckats plocka med oss poäng från några matcher och blivit av med poäng nån match. Det kan bli ganska grisiga tillställningar emellanåt och det ser vi fram mot, det är kul att spela sådana matcher, kommenterar Edlund.

– Det mest intressanta är ju att söndagens match egentligen är vår hemmamatch som vi skulle ha spelat i mellandagarna som flyttats en gång på grund av corona och en annan gång på grund av extrem snömängd. Det är kanske är konstigt att spela en hemmamatch på bortaplan men i det här fallet där vi närmar oss seriens slut så kände vi att det var ok att spela matchen i Enebyberg när vi ändå var på plats. Men vi kommer att spela i våra röda tröjor, avslutar Björn Edlund.

Till MODO Channel