Dubbla förluster för båda juniorlagen
Publicerad: 2020-03-08
Junior
Det blev en tung helg för MODO Hockeys två juniorlag där det blev dubbla förluster både i J18 Allsvenskan Norra och J20 SuperElit Top10. Det innebär att MODO placerar sig på en åttonde plats i den nu färdigspelade J18 Allsvenskan Norra och är klara för sextondelsfinal.

I J20 SuperElit Top10 var det två matcher på bortaplan som väntade då man begav sig söderut för att under lördagen ta sig an Djurgården. Under söndagen väntade sedan serieledande Örebro för MODO Hockey.

Matchen mot Djurgården var målmässigt jämn i två perioder där Djurgården ledde med uddamålet. Den tredje perioden gick dock klart till hemmalaget som vann de 20 minuterna med 5-1 och till slut matchen med 9-4.

Mot Örebro så tog hemmalaget ledningen med 2-0 i den första perioden, men MODO vann den andra med 1-0 och det skiljde åter igen bara ett mål efter 40 spelade minuter. Precis som mot Djurgården blev det dock en målmässigt tung tredjeperiod där Örebro gick ifrån till seger med 4-1.

J18 Allsvenskan Norra färdigspelad

I J18 Allsvenskan Norra var det dags för den sista helgen och det var dubbelmöte med Skellefteå på menyn. MODO började hemma på lördagen och det skulle visa sig att båda matcherna skulle bli målmässigt jämna.

Båda matcherna slutade med att Skellefteå vann med 5-4 och med det tog de sjundeplatsen före MODO Hockey som alltså slutar på åttonde plats i J18 Allsvenskan Norra. Det innebär att MODO Hockey nu är klara för sextondelsfinal i SM-slutspelet, där MODO Hockey kommer börja med hemmafördel. Vilket lag som MODO Hockey kommer att få möta är ännu inte bestämt.