Nordgren skriver på för MODO

27 november 2013 16:26

Den 34-årige forwarden Niklas Nordgren har tränat med MODO Hockey under hösten. Klubben kan nu meddela att Nordgren har skrivit på ett kontrakt för MODO som gäller för resten av säsongen.


Nordgrens första match beräknas vara när MODO gästas av Frölunda den 4:e december. Han kommer att spela med nummer 13 på ryggen.

Niklas, varför just MODO?

– För det första har MODO ställt upp och erbjudit träningsmöjlighet och bra hjälp av organisationen. Jag är tacksam för det. Sen att de var intresserade av att ha mig i laget känns jättekul. Dessutom är det ju min moderklubb.

– Jag är väldigt imponerad av hela organisationen, det sköts mycket professionellt och ger alla förutsättningar att lyckas. Det är dessutom jättebra grabbar i laget, fortsätter Niklas.

Övikssonen påbörjade sin hockeykarriär i MODO Hockey, där han främst spelat matcher som ungdom och junior. Nordgren kommer senast från Timrå IK där han under säsongen 12/13 producerade 28 poäng (8+20) på 43 matcher. Han har under sin seniorkarriär spelat i flera ligor, bland annat NHL (58 matcher), NLA (238 matcher) och SHL (243 matcher). Nordgren har även spelat 60 landskamper för Tre Kronor.

– Jättekul att få välkomna Niklas hem till MODO Hockey igen! Han har varit en producerande spelare i SHL under många år. Vi tror att Niklas kommer att ge oss en ny dimension till vår forwardsuppsättning, säger MODO:s GM Markus Näslund.

Värvningen av Niklas Nordgren har möjliggjorts genom externa finansiärer och den insamling som Lumberjacks gjorde tidigare i höst.