Förlust hemma mot Luleå: "Blev övermodiga"
Publicerad: 2021-08-25
MATCHRAPPORT
MoDos herrar får fortsätta jaga efter första segern på försäsongen. Trots en fin start blev det 1–7 hemma mot SHL-laget Luleå Hockey, inför 1070 åskådare.

MoDo fick en fin start på matchen, både spelmässigt och i målprotokollet. Efter 20 spelade minuter var det nämligen bara vårt hemmalag som hade nätat, genom Filip Sveningsson som överlistade Jesper Wallstedt med ett rappt skott från kanten.

– Jag är grymt nöjd med första femton minuterna. Jag tycker att vi kommer ut på ett jäkla bra sätt och är aggressiva över hela planen. Vi gör det enkelt och sätter mycket puckar på bladet, säger huvudtränare Mattias Karlin.

Det som började så bra övergick dock till någonting helt annat, efter att MoDo fått chansen i powerplay.

– Efter våra PP:n går vi ner oss. Vi blir lite övermodiga. Vi snackade om det i periodpausen, att vi tappade sista fem minuterna, men sedan tycker jag att vi kom ut på ett oerhört dåligt sätt i andra perioden. Det bara rullade på och Luleå var inte sena att utnyttja det.

Om resten av matchen behöver vi egentligen inte orda så mycket. Luleå gick ifrån till 1–3 i andra perioden och en timeout av firma Karlin/Holmström hjälpte inte för att vända på matchbilden.

Luleå gick till slut ifrån till 1–7.

Frågan är – varför gick det som det gick trots den goda starten?

– Det är jäkligt svårt att säga. Men på något sätt blev vi extremt övermodiga och det kändes som att vi tog det med en klackspark. Att vi trodde att vi spelade i en liga högre än Luleå. Det gör vi inte direkt… Starten fällde oss också, det gick för bra och sedan blev det bara pannkaka av allting.

Nu väntar en veckas speluppehåll innan nästa match, borta mot Timrå IK nästa onsdag.

Hör vad huvudtränare Mattias Karlin hade att säga i vår livesändning i MoDo Channel Premium:

{!A}

MoDo Hockey-Luleå Hockey 1-7 (1-0, 0-3, 0-4)

Första perioden: 1-0 (3.48) Filip Sveningsson (Erik Jinesjö Karlsson, Mikkel Aagaard). Skott: 12-9.

Andra perioden: 1-1 (2.58) Olli Nikupetri, utan assist, 1-2 (5.43) Brendan Shinnimin (Linus Omark, Kim Johansson), 1-3 (12.35) Brendan Shinnimin (Linus Omark). Skott: 4-19.

Tredje perioden: 1-4 (7.17) Radek Muzik (Daniel Sondell), 1-5 (8.40) Vilmos Gallo (Konstantin Komarek), 1-6 (14.58) Pontus Själin (Vilmos Gallo, Konstantin Komarek), 1-7 (16.37) Einar Emanuelsson (Pontus Andreasson). Skott: 6-8.

Skott totalt: 22-36.

Utv, MoDo: 3x2. Luleå: 5x2.

Domare: Petter Norman, Daniel Wessner.

Publik: 1070.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist