Full pott för J18, tre av nio för J20

22 september 2019 17:05
Junior

MODO Hockeys båda juniorlag har i veckan haft totalt sett fem matcher, där J18 spelat två matcher och inkasserat två vinster, samtidigt som J20 tagit tre av nio poäng på de tre hemmamatcherna mot Luleå och Skellefteå.


Andra veckan i J18 Elit Norra och J20 SuperElit Norra är till ända och för MODO Hockey har det inneburit både segrar och förluster.

J20 inledde helgen på fredagen med match mot Luleå, en match där gästerna från Norrbotten vann med 3-2. I returen under lördagen blev det 4-3 till Luleå, men då efter förlängning.

Helgen avslutades under söndagen då MODO tog emot Skellefteå och det krävdes straffar för att skilja lagen åt, den här gången var det MODO som fick med sig extrapoängen och med det tre av nio poäng från helgen.

— Vi är bättre än Luleå i två av tre perioder under fredagen, men de vinner matchen tack vare en bra målvaktsinsats och att de är starkare än oss framför de båda målen. I lördagens match inledde vi matchen bäst men åter igen har de bra målvaktsspel och de växer in i matchen och vi får jaga, säger huvudtränare Micke Sundell och fortsätter:

— Vi har tillräckligt med chanser för att vinna matchen men Luleå gör mycket av lite och det var vägvinnande för dem. Mot Skellefteå är det en riktigt bra match de båda lagen bjuder på, vi skapar många chanser och borde vunnit på full tid, men varje match är tight på den här nivån och vi är glada att vi vann straffarna, säger Sundell och avslutar:

– Även om vi bara tar tre poäng i helgen så har vi tagit steg i vår utveckling och det känns bra.

Två segrar av två för J18

MODO Hockeys två matcher i J18 Elit Norra spelades på bortaplan denna vecka, där man inledde veckan med att ta sig an Kramfors-Alliansen i en match där MODO till slut vann med 11-0.

Den storsegern följdes sedan upp med ytterligare en hållen nolla och många mål framåt då MODO Hockey vann borta mot Östersund med 7-0 på fredagskvällen.

— Mot Kramfors-Alliansen spelar vi stundtals med riktigt bra pucksläpp och offensiv kreativitet, vilket leder till flera av målen. På det hela taget gör vi en bra insats och killarna jobbar på hela vägen trots att siffrorna blir stora, säger huvudtränare Emil Svelander.

— Vi dikterar villkoren i matchen mot Östersund genom hela matchen och vi spelar mycket bra efter vår struktur. Vi hittar fina urspel och kommer genom mittzon och in i anfallszon samlat och det gör att vi ger oss själva många möjligheter att skapa målchanser. Vi gör matchen igenom en bra arbetsinsats och det är en ny stabil målvaktsinsats från vår sida, avslutar Emil Svelander.