Två sena mål förstörde kvällen för MODO
Publicerad: 2017-11-24
MODO Hockey tog på fredagskvällen emot IK Pantern i HockeyAllsvenskan och länge såg det ut som att Emil Molins mål i första perioden skulle bli matchvinnande, men två snabba mål i slutet av matchen gjorde att Pantern tog med sig en 1-2-seger från Fjällräven Center.

MODO Hockey återvände hem till Fjällräven Center efter två raka bortamatcher där det blivit totalt sett fyra av sex möjliga poäng. IK Pantern stod för motståndet och det blev en fartfylld inledning av matchen.

Under stora delar av första perioden var tempot så högt att spelet nästan blev lidande i kvalitet. Den andra halvan av perioden präglades av utvisningar där MODO Hockey utan större problem dödade det power play som Pantern fick.

När MODO Hockey sedan fick sin första chans i power play så dröjde det inte mer än 15 sekunder innan Emil Molin hittade rätt med sitt skott till 1-0. Emil Molin spelades fram av Patrik Karlkvist och Marcus Oskarsson.

Två sena mål förstörde kvällen

Tempot från den första perioden bedarrade kraftigt i den andra perioden och gästande Pantern kom allt mer in i matchen och förlade en hel del spel till MODO Hockeys zon. MODO Hockey försvarade sig dock bra och de chanser som uppstod hade Isak Wallin inga större problem att ta hand om.

Matchbilden från den andra perioden fortsatte i den tredje där MODO Hockey inledningsvis höll undan IK Pantern och spelade på sin ledning. Ju längre perioden led desto mer tog gästerna över spelet och satte hårdare press på MODO Hockey.

Med knappt fyra minuter kvar av sista perioden tvingades MODO ha en time out efter att man slagit icing. Minuten senare uppstod en chans ur ingenting och Pantern kvitterade genom Sebastian Selin.

{!B}

När de flesta av de 3128 besökarna i Fjällräven Center väntade på en förlängning så tog Pantern hand om en vunnen tekning i offensiv zon och via en touch på en klubba styrdes pucken in över axeln på Isak Wallin.

MODO Hockey orkade inte mobilisera och komma igen utan matchen slutade 1-2 och IK Pantern fick därmed med sig alla tre poängen från matchen. För MODO Hockey väntar nu ny hemmamatch på tisdag då man tar emot Almtuna med start klockan 19:00. Biljetter till den matchen köper ni som vanligt på modo.ebiljett.nu.