Hemma
Björklöven
IFB
Borta
MoDo
MoDo

Björn Hellkvist inför fredagens möte mot Björklöven

20 september 2018 14:25
Herr

MODO Hockey reser till Umeå på fredag för att spela den första matchen i HockeyAllsvenskan 2018/2019 mot Björklöven. "Nu kommer en första indikation om vi spenderat försäsongen på rätt sätt. Vi kommer att få se saker i ett skarpt läge som inte går på vare sig träning eller försäsongsmatcher", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.


Förberedelserna och försäsongen är snart över när det på fredag kväll är dags för premiären av HockeyAllsvenskan 2018/2019. MODO Hockey spelar den första matchen för säsongen mot IF Björklöven på bortaplan och intresset för matchen är stort.

– Matchen är det viktigaste matchen just nu. Nummer ett är alltid att vinna där vi vill vinna alla situationer och i det stora hela självklart gå vinnande ur matchen. Jag ser hellre att vi vinner utan att vi gör rätt saker på isen än att vi gör rätt saker och förlorar matchen. Men helst ser jag båda, konstaterar Björn Hellkvist till MODO Channel.

"Vi har pluggat in motståndare"

MODO Hockey spelade sex stycken matcher under försäsongen med tre vinster och tre förluster som facit. Laget mötte SHL-motstånd i Mora, Timrå och Skellefteå, HockeyEttan-motståndare i Örnsköldsvik samt Björklöven som HockeyAllsvenskt lag.

– Det tidigare mötet under försäsongen betyder inte ett dugg. Försäsongen har just nu väldigt liten påverkan, men i det långa perspektivet är det viktigt vad vi har spenderat försäsongen med rent träningsmässigt, berättar Hellkvist och fortsätter:

– Efter matchen mot Örnsköldsvik har vi tränat på, haft en ledig helg innan vi spelade en intermatch och blandade upp lag tillsammans med J20. Vi har använt de sista dagarna för att plugga in motstådare och se möjligheter där vi självklart vill utnyttja motståndarnas svagheter.

På fredag kväll väntar ett slutsålt A3 Arena i Umeå dit även många MODO-supportrar kommer att söka sig inte minst genom supporterföreningen Lumberjacks som anordar bussresor till matchen.

– Vi hade en mindre bra träning idag (torsdag) men det är egentligen skit samma då det viktiga är att det ser bra ut på matchen. I den långa processen har vi inte råd att kasta bort träningsdagar. Matchen ska bli jätterolig och jag ser fram emot att få svar på saker vi satsat på.

Till MODO Channel

Hemmapremiär på söndag eftermiddag

MODO Hockey premiärspelar på hemmaplan söndagen den 23 september mot Almtuna och inför den matchen sker även en ceremoni ni inte vill missa. MODO Hockeys meste spelare genom tiderna närvarar då Per Svartvadet finns på isen för att låna ut tröja nummer 39 till lagkapten Tobias Enström. Biljetter finns ute hos våra ombud samt på modo.ebiljett.nu