Hemma
MODO
MODO
Borta
Leksand
LIF

Björn Hellkvist inför fredagens match mot Leksand

6 december 2018 16:00
Herr

En spännande match väntar när Leksands IF kommer på besök under fredagen. Med några dagars matchledigt har herrarna kunnat lägga mycket fokus under träningsveckan inför mötet. "Det är skönt att kunna sakta ned och vara noggrannare i vårt detaljarbete. Vi har försökt använd den här tiden så bra det har gått och tittat på mycket video. Analyserat, gått igenom individuellt och i grupp och sedan försökta jobba på detaljer ute på isen", säger Björn Hellkvist i MODO Channel.


MODO Hockeys herrar kommer från ett intensivt spelschema där man verkligen har prickat formen. Sju raka matcher med poäng och tre raka vinster har det blivit, där man visat sig vara väldigt svårslagna.

– Vi har haft ett bra målvaktsspel och fått loss lite av offensiven. Vi gör aningen mer mål framåt, men den stora anledningen är att vi släpper in mindre mål bakåt. Det är ju där vi har bromsat då vi hade en period då vi släppte in alldeles för mycket mål. I kombination med vårt målvaktsspel så har vi också höjt vår arbetsetik i defensiven. Alla vill bidra och alla gör det på ett bra sätt, säger Hellkvist.

Gästande Leksand är istället i en liten svacka, där man förlorat sina sex senaste matcher. Huvudtränare Björn Hellkvist menar dock att man inte ska lägga allt för stor vikt vid det, men han har bra koll på hur laget måste spela för att behålla alla tre poängen i Örnsköldsvik under fredagen.

– Jag hoppas att vi kan hålla oss till vårt grundtänk. Vi ska vara ett possesion team där vi har mer puck än motståndaren, men att vi också har kvalitétstid med pucken och inte kvantitet. Kvantitet fyller en funktion men man vill ha kvalitétet också som tar oss till många avslut och som gör att vi kan skapa kaos framför deras mål, säger Hellkvist.

Hokeyfredagen förväntas bli en publikfest

Fredagens match mot Leksand förväntas bli en riktig Hockeyfest med bra tryck från läktarna, och Hellkvist ser väl fram emot en liten revansch.

– Det hade varit jättekul om det kunde komma mycket folk. Vi gjorde ingen stor figur senast vi hade mycket folk i arenan mot AIK. Så det vore kul att få lite revansch där, avslutar han.

Se hela intervjun med Björn Hellkvist i spelaren nedan.

Till MODO Channel

Biljetter till fredagens match mot Leksand