Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
MoDo
MoDo

Björn Hellkvist inför torsdagens bortamatch

26 december 2018 15:46
Herr

Det är dags för match igen i HockeyAllsvenskan och MODO Hockey spelar på torsdag kväll på bortaplan mot Vita Hästen. ”Senast vi var här släppte vi in 6 mål vilket gjorde att vid satte oss i en omöjlig situation för att vinna den matchen”, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist.


Den sista matchen innan julledigheten avslutades med en förlust för MODO Hockey på hemmaplan där Västervik vann med 2-4 i Fjällräven Center. Två isträningar följde den matchen där tuff konditionsträning på is stod på schemat för att träna uthållighet.

”Vi måste börja ta betalt i powerplay”

Nu är julledigheten slut för MODO Hockey som under annandagen reste till Norrköping. På annandagens kväll tränar laget på is inför bortamatchen mot Vita Hästen torsdag kväll.

– Det som gäller för oss direkt i omstarten som blir efter det här uppehållet är att börja ta betalt igen i powerplay. Snittet i fem mot fem-spelet har varit godkänt men i powerplay gäller det att vi vågar ta skotten, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist och fortsätter:

– I den kommande matchen mot Vita Hästen gäller det även att vi spelar med stort tålamod och i powerplay är det inte alltid det sista skottet och det sista skottläget som måste skjutas.

MODO Hockey och Vita Hästen har drabbat samman två gånger tidigare den här säsongen där det första mötet slutade 6-3 till Vita Hästen i Himmelstalundshallen innan MODO vände och vann matchen i Fjällräven Center med 2-1.

– Vi gjorde en bra insats i den senaste matchen mot Vita Hästen på hemmaplan, men vi var bleka på bortaplan i säsongens första möte. Det gäller att vi håller nere målen mot oss och spelar vi bra försvarsspel ger det oss alltid chansen att vinna matchen, avslutar Hellkvist.

Läget i MODO Hockey

Backen Victor Aronsson är långtidsskadad och står utanför truppen under rehab. I övrigt tas laget ut under matchdagen.

Hemvändarmatch på lördag

Efter torsdagens möte mot Vita Hästen vänder MODO Hockey hem till Örnsköldsvik igen för årets sista match. Lördag den 29 december kommer nämligen IK Pantern på besök för Hemvändarmatchen i Fjällräven Center. Då är det full fart inför nedsläpp och direkt efter slutsignalen väntar Efterfest och livemusik från Riff Raff Ruff. Varmt välkomna på match!

Biljetter till mötet mot IK Pantern lördag den 29 december