Hemma
MODO
MODO
Borta
Västerås
VIK

Björn Hellkvist inför fredagens hemmamatch mot Västerås

7 mars 2019 12:26
Herr

MODO Hockey kommer från en härlig seger på bortaplan när man slog Karlskrona HK med 3-5. Nu ska HockeyAllsvenska grundserien avslutas när man tar emot gästande Västerås IK: "Vi ska komma ut ta tag i taktpinnen. Det är som vanligt Det är vår hemmaborg och vi ska befästa det", säger Björn Hellkvist inför matchen.


MODO Hockey tog en seger på bortaplan under onsdagen. Med ett ryck målmässigt i den andra perioden bäddade man för en skön 3-5 seger mot Karlskrona HK.

– Vi fick en okej start på matchen, med tanke på resor och sådär. I den första perioden kom vi ut och gjorde det som vi kom dit för att göra. Vi fick ett bra utgångsläge där vi inte lät dem ta ledningen och spela på den som senast, säger Björn Hellkvist och fortsätter:

– I andra perioden kom de ut hårt och forcheckade oss, men vi klarade av det bra och fick lite utdelning. Sen tycker väl inte jag att vår 3-0 ledning var hundra procent rättvis. Men vi började spela bättre och lyckades hålla mer eller mindre tremålsledning genom hela matchen. Det var skönt och en rätt lugn seger. Det var väldigt bra för självförtroendet inför slutspelsserien.

Men segern till trots, menar huvudtränaren att det finns saker som behöver lyftas till fredagens match mot Västerås IK.

– Det fanns saker som vi gjorde bra, men också saker vi gjorde mindre bra. Vår fart och tävlingsnivå var hög i den första perioden, men blev till exempel sämre i den andra perioden. Så det finns helt klart saker vi behöver lyfta och vi ska vara glada över vinsten, säger han.

Tre viktiga poäng står på spel

Under fredagen väntar omgång 52, det vill säga sista matchen i grundserien säsongen 2018/2019. Västerås IK kommer på besök, som för närvarande huserar på en tredjeplats i tabellen. Viktiga poäng står på spel för båda lagen och Björn Hellkvist tror på en fartfylld matchbild.

– Det är svårt att säga vad det blir för matchbild i morgon. Förutsättningarna kastades om en del efter den den senaste omgången, där Västerås i praktiken är klara för tredjeplatsen. Men jag antar att det kommer köra hårt. De har en fin form och vill såklart bibehålla den in i playoff. Vi ska göra vår del i att försöka knipa fjärdeplatsen, och om inte det går, befästa femteplatsen i tabellen så vi får hemmaplansfördel, säger han.

Helkväll i Fjällräven Center

Fredagsmatch innebär givetvis en helkväll i Fjällräven Center, fulladdad med roligheter. Vi kör after work från klockan 16:00, fortsätter med en spännande hockeymatch och avslutar sedan med en grym efterfest.

Den här gången är det coverbandet Helldorado som intar secenen i entréhallen och de kommer bjuda på fullt ös!

Smidigast tillvägagångssätt - Förköp dina biljetter

Vill du köpa biljetter till enstaka matcher är det klart smidigaste sättet att förköpa biljetter via Internet och modo.ebiljett.nu eller via något av våra ombud i Örnsköldsvik med omnejd.

Biljettkassan är öppen matchdag, två timmar innan matchstart. Ett starkt tips för att undvika kö vid arenan i samband med match är att förköpa din biljett. Tänk även på att serviceavgift tillkommer vid köp i Fjällräven Center.

Mer information om biljettköp samt våra fantastiska ombud

Biljettbokning: 0660-21 66 10 - [email protected] Restaurangbokning: 0660-21 66 11 - [email protected]

Varmt välkomna på match i HockeyAllsvenskan!