Hemma
Västerås
VIK
Borta
MODO
MODO

Björn Hellkvist inför mötet mot Västerås

15 mars 2019 14:58
Björn Hellkvist i hemmabåset
Herr

MODO Hockey besegrade Karlskrona HK med klara 6-0 i torsdagens hemmamatch. Nu laddar laget om för match nummer tre av fem i Slutspelsserien som spelas i Västerås på lördag eftermiddag. "Det kommer att krävas säsongens bästa prestation", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel.


MODO Hockey kom ut i rasande fart i torsdagens hemmamatch och hade ledningen med 3-0 efter den första perioden i en match som slutade 6-0 till hemmalaget för tre viktiga poäng. MODO Hockeys mål gjordes av Lukas Wernblom, Joakim Hagelin, Linus Pettersson, Daniel Sylwander och Patrik Karlkvist medan Erik Hanses stoppade samtliga 21 skott för en hållen nolla.

– Vi fick egentligen allt som vi ville. Vi ville vinna och ta tre poäng samt att vi även lyckades med att göra mycket mål framåt så det var bingo, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel och fortsätter:

– Vi spelade inte vår bästa hockey men det var nästan maximal utdelning offensivt. Samtidigt kanske det kom retroaktivt efter matchen mot Karlskoga på bortaplan. Vi hade en bra glöd i allt som vi gjorde med påkopplat i alla situationer. Vi var där både mentalt och fysiskt.

"Måste slå personlig rekord i prestationen"

MODO Hockey tog därmed tre mycket viktiga poäng i Slutspelsserien där segrar i de kommande tre matcherna är ett måste för att kunna avancera till playoff mot förloraren i den HockeyAllsvenska finalen. Nästa match på tur är mötet mot Västerås på bortaplan där nedsläpp sker 18:00 på lördag eftermiddag.

– En match i taget är det som gäller och vi ser endast framåt så långt. Vi tänker bara att vi ska slå Västerås och vet att det kommer att krävas säsongens bästa prestation så här långt. Men det är det som kvarstår av säsongen där vi måste slå personligt rekord i prestation, konstaterar Hellkvist.

Tittar vi till säsongens tidigare möten mellan lagen står det 2-2 i matcher. MODO Hockey vann säsongens första möte med 4-3 på hemmaplan innan Västerås vann sin första hemmamatch med 5-2. Där efter var det omvända roller när MODO Hockey vann i Västerås med 0-2 innan Västerås vann i Fjällräven Center med 2-3.

– Det gäller att vi är påkopplade och när lägena dyker upp så gäller det att vi gör målen. Erik Hanses har spelat väldigt bra och det krävs att han fortsätter att göra det. Riktigt bra målvakter är sopm bäst när det gäller och Hanses är en sådan målvakt, avslutar Hellkvist.

Läget i MODO Hockey

Laget är oförändrat i jämförelse med de tidigare matcherna i Slutspelsserien.

Till MODO Channel

Hemmamatch på måndag

MODO Hockey möter Västerviks IK på hemmaplan i den fjärde matchen av fem i Slutspelsserien. Nedsläpp är 19:00 på måndag kväll och biljetter till matchen finns ute på våra biljettombud i Örnsköldsvik med omnejd samt på modo.ebiljett.nu.