Hemma
MODO
MODO
Borta
AIK
AIK

Tionde raka hemmasegern efter tre poäng mot AIK

22 november 2019 22:20
Herr

MODO Hockey visade styrka och studsade tillbaka på vinnarspåret direkt när man hemmaslog AIK med 5-3 under fredagen. Med tre mål i den första perioden och två mål i den andra bäddade man för den härliga segern. MODOs mål gjordes av Adam Tambellini (2), Tommy Enström, Mathias From och Henrik Björklund.


De drygt 4000 besökarna i Fjällräven Center fick se en fartfylld och ur MODO-ögon sett, en rolig hockeymatch. Men det var gästerna AIK som var hetast i matchens inledande minuter. En och en halv minut in gjorde man 0-1 genom Jacob Svensson efter att ha fått pucken serverad framför mål.

Efter målet tog hemmalaget över matchen totalt och visade varför man huserar i toppen av tabellen. Tio minuter in gjorde Tommy Enström 1-1 efter att ha tagit vara på en retur framför mål. Femtio sekunder senare fick publiken jubla igen när Mathias From pricksköt en puck upp i krysset från blålinjen.

MODO var dock inte nöjda där och en minut senare gjorde glödheta Adam Tambellini 3-1 från en till synes omöjlig vinkel.

Händelserik andraperiod

I den andra perioden fortsatte MODO att ligga på och man spenderade mycket tid i bortalagets försvarszon. Men trots mycket puckinnehav och många målchanser så var det AIK som skulle reducera till 3-2 genom Henrik Rommel.

Kort därefter var det även nära en kvittering, men istället var det MODO Hockey som återigen tog ett järngrepp om matchen. Först utökade Adam Tambellini till 4-2 efter att ha fått en fin passning från Magnus Häggström. Femtio sekunder senare var det Henrik Björklunds tur att näta efter att först skjutat i stolpen och sedan tagit vara på sin egen retur i slottet.

Heammalaget släppte inte på handbromsen i den sista perioden och man radade upp målchanser. Närmast var Johan Forsberg och Patrik Karlkvist som lurade upp både back och målvakt på läktaren men där pucken inte ville in.

Några fler mål blev det dock inte från MODO Hockey, istället var det AIK som gjorde ett sent 5-3 mål som också blev slutresultatet. MODO Hockey tog tionde raka hemmasegern och ännu en skön trepoängare.

Nästa hemmamatch och Hockeyfredag

Efter kvällens hemmaseger väntar en rad bortamatcher i HockeyAllsvenskan för herrlaget. Men redan nu börjar vi ladda inför nästa hemmamatch som spelas fredagen den 29:e november mot Tingsryd. Även då väntar HockeyFredag och en härlig helkväll i Fjällräven Center.

Biljetter till matchen hittar ni på MODO.EBILJETT.NU