Hemma
Västerås
VIK
Borta
MODO
MODO

Femte raka när MODO vann mot Västerås

27 december 2019 21:30
Herr

MODO Hockey tog vid där man avslutade innan jul och vann femte raka matchen när Västerås betvingades på bortaplan i en match som slutade 1-4. Målskyttarna i matchen för MODO var Jonathan Johnson (2), Patrik Karlkvist och Kalle Jellvert.


Julhelgen är över och MODO Hockey begav sig till Västerås för att under fredagskvällen ta sig an tabellfemman Västerås. MODO Hockey kom till spel utan Adam Tambellini, Mattias Norlinder, Joakim Hagelin och Tommy Enström.

Den första perioden mellan Västerås och MODO Hockey blev en jämn tillställning där inledningen blev avvaktande utan heta chanser. Patrik Karlkvist stod för ett riktigt konstnummer när han på volley slog in pucken i mål men videogranskning visade att klubban var något för hög när den träffade pucken, så fortsatt 0-0.

Efter den sekvensen öppnades perioden upp och Västerås hade ett friläge men avslutet misslyckades. Västerås hade fler chanser i perioden men Linus Lundin stod emot de möjligheterna. MODO Hockey skulle ha ledningen med sig in i paus och det var Karlkvist som med ett snärtigt skott satte pucken på en snabb spelvändning.

Johnson med dubbla mål i period två

Den andra perioden blev en riktig målfest jämfört med den första och det var MODO Hockey som tidigt utökade sin ledning, ett mål från Jonathan Johnson i powerplay. Målet kom efter att MODO haft två skott i ramverket och till slut hade alltså Johnson skjutit in sig.

Västerås reducerade i powerplay i mitten av perioden och efter målet hade hemmalaget ett par bra chanser och satte press i MODO Hockeys zon men Lundin i målet stod för några vassa räddningar.

När anstormningen bedarrade så tog MODO över spelet igen och med fem minuter kvar av perioden jobbade Henrik Björklund hårt bakom offensivt mål och skickade in pucken till Kalle Jellvert som hittade bortre krysset för 1-3. Ett mål till skulle falla i perioden och det kom med bara 15 sekunder kvar. Patrik Karlkvist tog sig in i offensivt sarghörn och därifrån pricksköt han på Jonathan Johnsons klubba som styrde in 1-4 bakom Kruse i målet.

MODO höll undan till seger

Den tredje perioden handlade mycket om att spela av matchen, att säkra hemåt och inte sätta sig i svåra situationer. Det var också exakt vad MODO gjorde och förutom några enstaka chanser framför Linus Lundin så höll MODO undan relativt enkelt till seger med 4-1.

Fullsatt derbyfest på söndag

Nu väntar en riktig höjdare där MODO Hockey tar emot Timrå IK på söndag inför ett fullsatt Fjällräven Center. En derbyfest att se fram emot och eventuella återlämnade biljetter kommer att finnas i biljettluckan som öppnar klockan 12:00.