Hemma
MODO
MODO
Borta
Almtuna
AIS

MODO inledde 2020 på bästa sätt

3 januari 2020 22:13
Herr

MODO Hockey startade upp 2020 med att vinna hemma mot Almtuna under fredagskvällen med 6-3 i en match där förstakedjan låg bakom de tre första målen och Kim Rosdahl stod för två kassar.


Den första matchen i Fjällräven Center på det nya året spelades under fredagskvällen då MODO Hockey tog emot Almtuna IS i HockeyAllsvenskan. De båda lagen har vunnit var sitt möte så här långt under säsongen, då MODO vann hemma med 5-0 och Almtuna vann sin hemmamatch med 2-0.

Den första perioden i matchen var bara sju sekunder gammal när MODO Hockey tog ledningen genom ett distinkt skott av Patrik Karlkvist i matchens första anfall. Målet satte an tonen för perioden där Almtuna var minst lika bra som hemmalaget men MODO gjorde målen. 8:20 in i matchen kom 2-0 från Adam Tambellini som direktsköt på Patrik Karlkvists fina diagonalpassning.

Innan första perioden var över hade den tredje länken i förstakedjan också gjort ett mål. Jonathan Johnson skickade in 3-0 assisterad av Mathias From och ledning med tre efter 20 minuter.

Almtuna tillbaka i matchen i andra

I den andra perioden så var det ännu mer Almtuna och då framför allt Mattias Granlund. Granlund gjorde 3-1 efter 7:48 och bara knappt två minuter senare gjorde han även 3-2. Almtuna var det bättre laget i den andra perioden och när MODO fick chansen i powerplay efter 13:44 så hoppades hemmapubliken på ett mål och det fick man också, då Kim Rosdahls hårda skott hittade rätt efter 16 sekunder i spel med en man mer på banan.

Men Almtuna skulle reducera ytterligare en gång i perioden och för tredje gången så var det Mattias Granlund som gjorde målet, den här gången med bara två sekunder kvar av perioden.

MODO höll undan till seger

Almtuna kom ut i tredje perioden och försökte sätta press på MODO Hockey men hemmalaget kunde hålla emot och Erik Hanses spelade stabilt i målet. 13:58 in i perioden punkterade MODO matchen när Kim Rosdahl gjorde sitt andra mål för matchen, ett mål där han i friläge hittade femte hålet bakom Almtunas målvakt.

Med två minuter kvar tog Almtuna ut målvakten men utan att skapa en riktigt het chans och när sedan Anton Öhman fick pucken i egen zon kunde han prickskjuta in 6-3 och fastställa slutresultatet.

Supporterdagen nästa hemmamatch

Inför matchen mot Vita Hästen den 11 januari anordnar Lumberjacks tillsammans med MODOTIFO Support och MODO Hockey den återkommande tillställningen Supporterdagen. Vi träffas på arenan, målar banderoller/flaggor, umgås, dricker och äter en bit mat innan vi ser matchen mot Vita Hästen senare på kvällen. En heldag från 11:00 (det går att ansluta t.om. 15:30).

Läs mer och anmäl dig här.