Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
MODO
MODO

Björn Hellkvist inför mötet mot Kristianstad

7 januari 2020 14:50
Herr

MODO Hockey spelar bortamatch mot Kristianstad på onsdag kväll när HockeyAllsvenskan rullar vidare med omgång 35. "Vi ska vara noggranna, inte ge bort målchanser och klara av avvägningen mellan att spela med marginaler på bortaplan men ändå vara kreativa", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från seger på hemmaplan mot Almtuna där en 3-0-ledning efter den första perioden blev 3-2 i den andra. MODO kunde sedan vinna med 6-3 efter det sista målet kommit i öppen kasse.

– Vi är nöjda med poängen, men spelet som helhet var inte speciellt bra. I den andra perioden är vi varken fokuserade eller ödmjuka och vi får hoppas det blir hela säsongens sämsta period. Men jag tycker ändå att vi hämtar oss och får tillbaka ödmjukheten i den tredje perioden där vi kan stänga matchen på ett föredömlig sätt, kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel.

"Ett kompakt lag i ett väl fungerande system"

Nu väntar bortamatch när MODO Hockey reser till Kristianstad för att möta nykomlingarna i HockeyAllsvenskan för tredje gången den här säsongen. Första mötet mellan lagen slutade 2-3 i Kristianstad innan mötet i Örnsköldsvik slutade 3-1 vilket ger MODO två av två möjliga segrar. Kristianstad ligger på tolfte plats i ligan med 36 inspelade poäng på 34 omgångar.

– Kristianstad är som blodiglar där de hänger sig kvar och man får skära loss dem om man att vinna matcherna. De gör det väldigt bra och är ett kompakt lag som spelar ett väl fungerande system. Inte så många spelare som sticker ut, men alla spelare gör allting tillsammans, sammanfattar Björn Hellkvist till MODO Channel avslutningsvis.

Läget i MODO Hockey

Mattias Norlinder är tillbaka i spel efter att ha spelat JVM och tagit en bronsmedalj med sig hem. Adam Tambellini har varit sjuk och hans medvekan är osäker. Joakim Hagelin och Tobias Enström missar onsdagens bortamatch.

Till MODO Channel

Supporterdagen nästa hemmamatch

Inför matchen mot Vita Hästen den 11 januari anordnar Lumberjacks tillsammans med MODOTIFO Support och MODO Hockey den återkommande tillställningen Supporterdagen. Vi träffas på arenan, målar banderoller/flaggor, umgås, dricker och äter en bit mat innan vi ser matchen mot Vita Hästen senare på kvällen. En heldag från 11:00 (det går att ansluta t.om. 15:30).

Läs mer och anmäl dig här