Hemma
MODO
MODO
Borta
AIK
AIK

Björn Hellkvist inför hemmamatchen mot AIK på onsdag

14 januari 2020 16:30
Herr

MODO Hockey möter AIK i Fjällräven Center onsdag den 15 januari och kommer till spel med tre raka segrar. "Vi letar efter kontinuiteten att kunna göra bra saker i en hel match över 60 minuter", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey möter AIK på onsdag kväll i Fjällräven Center där laget i lördagens hemammatch mot Vita Hästen vann med 5-0. Erik Hanses höll nollan och MODO Hockeys målskyttar var Adam Tambellini, Victor Berglund, Henrik Björklund, Mathias From och Daniel Sylwander. Segern var MODO Hockeys tredje raka trepoängare och laget har nu 78 poäng på 36 matcher för andra plats i HockeyAllsvenskan 2019/2020.

– Jag tycker inte vi spelat 60 bra minuter i rad den senaste tiden. Mot Vita Hästen hade vi kanske 50 bra minuter då inledningen inte var bra. Men det är starkt att sedan kunna vända på den inledningen och där efter göra en bra match, kommenterar Björn Hellkvist till MODO Channel.

"Kommer att fokusera på vår egen prestation"

MODO Hockeys tidigare möten mot AIK har båda slutat med vinster. Första mötet på Hovet i Stockholm slutade 0-5 innan returen i Örnsköldsvik blev 5-3 till MODO Hockey. AIK har en tuff säsong och har spelat ihop 24 poäng på 36 matcher och ligger på fjortonde plats i tabellen.

– Jag tror inte vi tar med oss någonting alls från de två tidigare mötena mot AIK utan kommer istället att enbart fokusera på vår prestation i den här matchen. AIK kommer säkerligen att spela desperat då de är i stort behov av poängen. Men även vi behöver poängen och kommer gå hårt för att ta alla tre med oss från matchen, säger Hellkvist och avslutar:

– Poängen är inte mer värda nu än vad de var i september och det gäller att veta om det även i september. Men det är självklart viktiga poäng som vi spelar om just nu där det är intressanta och roliga utmaningar som väntar oss den här veckan. Vi ser fram emot båda matcherna som vi hoppas kunna vinna.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Fredrik Olofsson missade dagens träning men kommer att spela onsdagens hemmamatch. Det gör däremot inte Tobias Enström och Joakim Hagelin som båda missar matchen på grund av skador.

Förköp biljetter till matchen på modo.ebiljett.nu