Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
MODO
MODO

Björn Hellkvist inför fredagens bortamatch

16 januari 2020 15:44
Herr

MODO Hockey reser till Tingsryd för match på fredag kväll när HockeyAllsvenskan 2019/2020 fortsätter. MODO kommer senast från seger och har inför matchen fyra raka trepoängare. "Det är en match framåt vi tittar och fredag är det Tingsryd som gäller. Vi ska komma förberedda", kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey besegrade AIK i onsdagens hemmamatch där matchen slutade 5-2. Det var lagets fjärde raka trepoängare och MODO Hockey har nu samlat 81 poäng på 37 matcher och fortsätter att inneha den andra platsen i HockeyAllsvenskan 2019/2020.

– Det saknades speed i benen i gårdagens match så det har vi lagt energi på under torsdagens träning. Vi svarade inte för en bra insats senast mot AIK och är inte nöjda med prestationen, men vi är nöjda med resultatet. Så det är det vi får ta med oss. Det är även det som kommer att stå i historieböckerna om den här matchen, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel och fortsätter:

– Vi har nämnt att det viktigaste är att vara i nuet och se matchen närmast, men visst kan man höja på blicken i det här skedet av säsongen och om det skulle vara motivationsproblem så kan man titta uppåt och framåt. Men då för att kunna inse vikten av varje match som spelas för att kunna vara i nuet.

"Vi ska stämpla in"

MODO Hockey har spelat mot Tingsryds AIF två gånger tidigare den här säsongen och har vunnit båda matcherna. Första mötet på bortaplan slutade 0-4 innan returen hemma i Fjällräven Center blev 5-2. Tingsryd har 50 poäng på 37 matcher och innehar den åttonde och sista slutspelsplatsen i tabellen.

– Vi har kontrollerat de tidigare mötena från start och det gäller för oss att förstå att det som väntar är en unik match och vi ska inte fastna i det som har varit. Det är klart att vi vill att det ska se ut som det gjort i de tidigare matcherna, men det finns inga garantier för det. Vi ska stämpla in rejält och det gäller att vara förberedd för alla scenarion i matchen.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Tommy Enström skadade sig i mötet mot AIK och missar fredagens bortamatch. Anton Karlström följer med på bussen medan Joel Wahlgren stannar hemma i Örnsköldsvik för spel med J20.

Snart fullbokat på Enkornasmatchen

Det är fri entré till hemmmamatchen mot BIK Karlskoga som spelas onsdag den 22 januari och biljetterna har gått åt i ett rasande tempo. Det återstår fåtalet sittplatsbiljetter och det gäller nu att boka ståplats för att fylla arenan till sista plats och skapa en fantastisk stämning.

För att göra festen möjlig behövs bidrag från företag och privatpersoner som kan vara med och sponsra från 10 öre upp till 5 kronor per åskådare i matchen. Är du intresserad av att bidra till matchen? Fyll i formulären nedan där ett formulär är för dig som privatperson och det andra för företag som vill engagera sig! (Skänker du exempelvis 10 öre per åskådare blir ditt bidrag till MODO Hockey 500kr vid 5000 åskådare på matchen) Tillsammans med er skapar vi hockeyfesten och målsättningen är att vi totalt ska samla ihop 165kr per åskådare i matchen.

Läs mer om hur du kan bidra till Enkronasmatchen