Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Karlskoga
BIK

Björn Hellkvist inför hemmamatchen mot BIK Karlskoga

21 januari 2020 14:25
Herr

MODO Hockey tar emot BIK Karlskoga på hemmaplan när Enkronasmatchen betyder fri entré på onsdag kväll. Pucken släpps 19:00 i Fjällräven Center som är på väg mot slutsålt. "Vi ska eliminera de egna misstagen och svara för en betydligt bättre match än i det senaste mötet mot Karlskoga", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från lagets femte raka trepoängare när Tingsryds AIF besegrades på bortais. Matchen på fredag kväll slutade 0-3 där Erik Hanses höll sin andra nolla på de tre senaste matcherna medan Adam Tambellini svarade för två mål.

– Det var en bra match utifrån den plan vi hade lagt. Vi ville kontrollera matchen och inte ta för stora risker och jag tycker vi gjorde bra avvägningar på det stora hela, kommenterar Björn Hellkvist till MODO Channel och fortsätter:

– Tålamodet var den stora nyckeln senast där vi även bibehöll farten och det kreativa spelet. Vi borde gjort fler mål sett till antalet klara målchanser i matchen, men vi tar inte heller så stora risker utan värderar poängen som stod på spel på ett bra sätt.

På tisdag morgon kunde MODO Hockey presentera ett nyförvärv då backen Nikolai Belov ansluter från Almtuna för att spela resten av säsongen i MODO.

– Han står för någonting vi kanske inte riktigt har i backuppsättning med tuffhet och storlek. Han är groteskt stark och kan spela väldigt fysiskt men har även spel i sig då han under väldigt lång tid spelat på en hög nivå. Han har tagit sig igenom en tuff skadeperiod och nu är han med på den resan vi vill göra tillsammas, kommenterar Hellkvist.

"Vi har revansch att utkräva"

MODO Hockey hade en tung kväll senast lagen möttes i HockeyAllsvenskan i Karlskoga. Trots 41 skott på mål lyckades MODO inte få hål på Karlskoga-målvakten där matchen slutade hela 7-0.

– Vi har minst sagt revansch att utkräva då vi blev avklädda där nere senast, ingen i gruppen förstod riktigt vad som hände och analysen efter var väldigt svår att lägga. I den matchen sköt vi mycket och skapade 19 målchanser men var för mycket på utsidan och var alldeles för tama i spelet utan puck kommenterar Björn Hellkvist och avslutar:

– Vi måste förbättra oss på de detaljerna och en sak man kan konstatera om Karlskoga är att de verkligen är ett lag som tar chansen om de får den.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Tobias Enström och Joakim Hagelin är inte aktuella för matchen på grund av skador. Tommy Enström är inte heller aktuell för spel och Mattias Norlinder, som gick av under den senaste matchen efter en tackling, kommer också att missa matchen. Det återstår att se om alla papper blir klara i tid för nyförvärvet Nikolai Belov som anländer till Örnsköldsvik på tisdag kväll.

Fri entré till matchen - Nu fyller vi ståplats

Företag som sponsrat med en krona eller uppåt, samt privatpersoner som även de valt att bidra till matchen, gör fri entré möjlig. Det finns fortfarande tid att gå med och bidra, fyll då i följande formulär här på modohockey.se.

Biljettkassan är öppen matchdag, två timmar innan matchstart. Det är för tillfället helt slutsålt på sittplats där cirka 400 ståplatsbiljetter återstår att boka. Ett starkt tips för att undvika kö vid arenan i samband med match är att förboka din biljett samt att komma i tid. Matchen startar 19:00!