Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
MODO
MODO

Björn Hellkvist inför lördagen bortamatch

7 februari 2020 15:40
Björn Hellkvist i båset
Herr

MODO Hockey reser till söderut på fredag kväll för att på lördag möta Karlskorna HK i säsongens fjärde och sista möte i HockeyAllsvenskan 2019/2020. MODO kommer till spel med två raka förluster. "Vi har haft fartfyllda träningar vilket varit bra för oss, jag tycker det har sett slött ut de senaste matcherna", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från förlust på hemmaplan, den blott fjärde för säsongen, när Södertälje SK vann onsdagens möte med 2-5. Målskyttar för MODO Hockey var Kim Rosdahl och Henrik Björklund.

– Vi har pratat en hel del och betonat vikten av att vara i här och nu. Vi kan inte längta för mycket på det som kanske komma skall och vi måste börja med att göra jobbet framför oss. Vi har pratat både i grupp och individuellt och dagarna sen den senaste matchen har vi ägnat åt att prata mycket, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen och fortsätter:

– Jag kan inte spela ishockey men jag kan leda ett hockeylag och nu prövas mitt ledarskap. Det är lätt att vara tränare med tolv raka vinster som är trepoängare, men det är nu det är knivigare att gå till jobbet och man får både välja sina ord och välja sina strider. Det återstår att se om jag lyckas men det är en bra känsla vi har,

Tre segrar på tre möten

MODO Hockey har vunnit samtliga tidigare tre möten mot Karlskrona HK den här säsongen. Karlskrona är inne i en tung trend och har en lång förlustsvit inför lördagens möte mot MODO Hockey där pucken släpps 18:00.

– Vi har varit spelförande i de tidigare matcherna men de spelar en tight box och försvarar sig på ett bra sätt. Det som gäller för oss är att eliminera spelvändningarna så att vi inte ger bort en massa puckar uppe runt offensiv blålinje, kommenterar Hellkvist och avslutar:

– De har skickliga spelare i powerplay så det gäller för oss att vara diciplinerade där vi ska ha goda motiv om vi ska sitta i utvisningsbåset på lördag. Så här års möter man hela tiden lag där alla lag har någonting att spela för, vilket alla som älskar hockey ska vara glada för. Den här tiden på året är det inte skicklighet som avgör lika mycket då du måste vara mer desperat än vad motståndarna är, kriga för att kunna spela ut senare och det är där vårt lag inte har svarat upp den senaste tiden.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Tommy Enström, Joakim Hagelin och Mattias Norlinder kommer inte till spel vilket ine heller Hugo Styf eller William Wallinder gör. Mathias From är även borta med det danska landslaget och missar därför matchen. Lånet av Johan Pettersson gällde endast förra matchen, men Anton Öhman är tillbaka i spel och Max Wahlgren kommer in i laget och på bänken assisterar Emil Svelander Björn Hellkvist.

Missa inte Sture Anderssons fanhissning

Nästa match på hemmaplan är verkligen en speciell tillställning då MODO Hockey möter Timrå IK onsdagen den 12 februari. Inför matchen sker även en historisk händelse när MODO Hockey hyllar Sture Andersson genom att hissa hans förtjänstfana till taket i Fjällräven Center. I ceremonin deltar även delar av laget från 1979 där MODO Hockey tog sitt första SM-guld. Ceremonin startar 18:40.

Missa inte matchen - Biljetter på modo.ebiljett.nu