Hemma
MODO
MODO
Borta
Timrå
TIK

Björn Hellkvist inför onsdagens derby på hemmaplan

11 februari 2020 16:20
Glad Björn Hellkvist i båset
Herr

Sture Anderssons förtjänstfana hissas till taket i Fjällräven Center på onsdag kväll och det inför det viktiga derbyt mellan MODO Hockey och Timrå IK i HockeyAllsvenskan. "Jättefint både för MODO och för Sture med ceremonin inför matchen och allt vi kan använda för att positivt boosta laget kommer vi att använda", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från seger på bortaplan mot Karlskrona HK i lördagens möte som slutade 1-3 efter att MODO Hockeys målskyttar var Daniel Sylwander, Adam Tambellini och Jonathan Johnson.

– Vissa delar är jag nöjd med medan andra delar kunde varit bättre. Ser man på passningsspelet och att det saknades starka individuella prestationer kunde jag önska mer. Samtidigt kan det vara underordnat de arbetsetiska sakerna just nu där moral och kampvilja var bra i matchen. Det var jag glad att vi hittade tillbaka till då det är vad vi saknat de senaste matcherna, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen och fortsätter:

– Vi ändrade om i formationerna senast och jag tycker att jag fick avsedd effekt då min tanke aldrig har varit att spräcka förstakedjan utan istället ge dem nytt bränsle och lite tid för varandra. Sen när det var läge att sätta tillbaka dem tillsammans så slog det väl ut, jag har nu satt ihop de tre igen så att de kommer att spela tillsammans i mötet mot Timrå.

Derbydags med tre viktiga poäng på spel

Det är slutspurt i HockeyAllsvenskan 2019/2020 och sista mötet i grubdserien mellan MODO Hockey och länsrivalerna Timrå IK. Säsongens tidigare möten har slutat med två segrar för Timrå IK och en seger för MODO Hockey där det nu skiljer sex poäng mellan lagen i tabellen inför onsdagens match i Fjällräven Center.

– Ser vi till både mötena på försäsongen och de tidigare matcherna nu i serien har det varit tydligt att ett lag har varit det klart bättre och även vunnit matcherna. Det kanske är dags för en jämn match där det är två jämna lag fast det kanske inte varit det ute på isen, kommenterar Hellkvist och avslutar:

– Jag bryr mig om tabellen på det sätt att vi vill vara högst upp. men det är inte så att jag sitter och hoppas att något annat lag ska förlora och lägger den betydelsen i andra matcher. Så länge vi vinner våra matcher så kommer det att gå bra för oss. Vi ska behålla den höga kampviljan till matchen mot Timrå och det är ett högt pris att betala för att vinna tre poäng i matcherna så här års, men den kampen måste vi ta och vara beredd att betala priset.

Mer video inför matchen i MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Några av spelarnas status är oklar inför morgondagens match där det dock står klart att både Joakim Hagelin och Mattias Norlinder inte kommer till spel. I övrigt tas laget ut på matchdagen.

Sture Anderssons förtjänstfana hissas

Det är verkligen en speciell tillställning inför matchen mellan MODO Hockey och Timrå IK onsdagen den 12 februari. Det sker en historisk händelse inför nedsläpp när MODO Hockey hyllar Sture Andersson genom att hissa hans förtjänstfana till taket i Fjällräven Center. I ceremonin deltar även delar av laget från säsongen 1979 där MODO Hockey tog sitt första SM-guld.

Se till att komma i god tid till matchen då det väntas mycket folk till arenan, hyllningen startar innan den ordinarie nedsläppstiden 19:00. Mötet är även klassad som en högriskmatch, vilket innebär visitering av samtliga besökare innan entré. Det kan innebära längre köer så det är av största vikt att vara ute i god tid.

Intervju med Sture Andersson i MODO Channel

Missa inte matchen och ceremonin - Biljetter på modo.ebiljett.nu

Limiterad souvenir-kollektion släpps inför matchen

MODO Hockey och Sqrtn Company, med varumärket "The Great Norrland", har tillsammans tagit fram en limiterad utgåva av MODO-souvenirer där produkterna kommer att släppas i samband med onsdagens hemmamatch när arenan öppnar 17:00. Där efter släpps kollektionen på modohockeyshop.se torsdag den 13 februari. Det är först till kvarn som gäller då kollektionen är limiterad och endast kommer att finnas till försäljning just nu!

Läs mer om kollektionen och samarbetet med Sqrtn

Missa inte matchen - Biljetter på modo.ebiljett.nu