Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
MODO
MODO

MODO klara för HockeyAllsvenska Finalen

6 mars 2020 21:32
Herr

MODO Hockey är klara för HockeyAllsvenska Finalen! Det står klart efter att MODO på bortaplan vunnit med 4-2 mot BIK Karlskoga. I matchen stod Jonathan Johnson för ett mål och två assist och med det är han vinnare av poängligan och dessutom satte han nytt rekord i HockeyAllsvenskan.


Grundseriens sista omgång och match mot BIK Karlskoga i Nobelhallen, där MODO Hockey hade chansen att säkra andraplatsen och spel i den HockeyAllsvenska finalen.

Den första perioden gick spelmässigt till hemmalaget som hade det mesta av spelet och flera skott i målramen bakom Erik Hanses. Det var dock MODO som hade matchens första chans när Jonathan Johnson i powerplay stod för en uppåkning men skottet från slottet gick utanför.

Karlskoga fick sin första chans i spel med en man mer efter drygt sju minuter, ett powerplay som de inte utnyttjade men bara sekunder efter att MODO blivit fulltaliga så kom 1-0 för Karlskoga. Målet kom till efter slarv i uppspelsfasen från MODO Hockeys sida.

Med 18:26 på klockan fick MODO chansen på nytt i powerplay och den här gången behövde förstakedjan bara 14 sekunder för att göra mål. Adam Tambellini och Jonathan Johnson friställde Patrik Karlkvist på bortre stolpen som distinkt satte 1-1, ett resultat som stod sig perioden ut.

Johnson med sin 78:e poäng

Den andra perioden inleddes ungefär som den första såg ut, med mycket Karlskoga och lite krampaktigt spel från MODO Hockey. Tre minuter in, i spel fem mot fyra, så tog också Karlskoga på nytt ledningen i matchen.

Men bara 40 sekunder efter ledningsmålet så kvitterade Adam Tambellini med ett välplacerat skott intill bortre stolpen. Framspelningen stod Jonathan Johnson för, vilket innebar att Johnson gjort 78 poäng under säsongen och det är nytt rekord i HockeyAllsvenskan.

MODO hade det mesta av den andra halvan av andra perioden och hade flera chanser att ta ledningen, bland annat två chanser för Kim Rosdahl, utan att göra mål.

MODO bärgade tre poäng

MODO kom ut starkare i tredje perioden och knappt fyra minuter in i matchen tog man ledningen för första gången. Det efter att Kalle Jellvert styrt in Linus Petterssons skott från nära håll, en styrning som helt ställde Karlskogas målvakt.

Karlskoga jagade kvittering men MODO Hockey stod emot och framför allt storspelade Erik Hanses i MODO Hockeys mål. Karlskoga tog ut målvakten i slutet men då fastställde Jonathan Johnson slutresultatet till 4-2 med ett mål i tom kasse.

Nu väntar HockeyAllsvenska Finalen

På tisdag är det dags för den första matchen i den HockeyAllsvenska Finalen mot IF Björklöven. MODO inleder på bortaplan för att sedan spela hemma i Fjällräven Center på torsdag. Information om biljettsläpp kommer under kvällen på modohockey.se.