Hemma
MODO
MODO
Borta
Linköping
LHC

Förlust hemma mot Linköping med 1-3

4 januari 2020 18:23
Dam

Det blev förlust i mötet med Linköping i SDHL under lördagseftermiddagen. Linköping gick ifrån till ledning med 0-2, men MODO var med i matchen efter en reducering av Katia Clement Heydra. Slutresultatet fastställdes när Linköping gjorde 1-3 i tom bur i slutminuten.


MODO Hockeys första match i SDHL på det nya året spelades under lördagseftermiddagen i Fjällräven Center mot Linköping och det blev en spelmässigt jämn match där de båda lagen fick var sin chans i powerplay i den första perioden, utan att utnyttja de möjligheterna.

Det var i stället gästande Linköping som tog ledningen i matchen med knappt 18 minuter spelade då Saana Valkama tog hand om en lång retur och från snäv vinkel kunde sätta 0-1 bakom Klara Peslarova i MODO Hockeys mål.

Målet blev periodens enda och det var något av en tändvätska för MODO Hockey för hemmalaget kom ut starkare i andra perioden och hade flera bra chanser till kvittering.

Clement Heydra reducerade sent i andra

Trots spelövertaget och chansövertaget i inledningen av den andra perioden var det Linköping som gjorde matchens andra mål. Målet gjorde Moa Wernblom då hon köksvägen lirkade in pucken bakom Peslarova.

MODO Hockey fortsatte göra en spelmässigt bra period och reducering kom till slut, med knappt fem minuter kvar av perioden. Olivia Carlsson rundande bakom mål och passade fram Katia Clement Heydra som från liten vinkel satte 1-2.

Linköping avgjorde i tom bur

MODO Hockey jagade en kvittering och hade några bra chanser men hade samtidigt svårt att komma in nära mål och störa Linköpings målvakt för de riktigt farliga möjligheterna. Med drygt två minuter kvar av perioden drabbades MODO av en utvisning men trots det tog man ut målvakten och satte press i offensiv zon. Men Linköping red ut stormen och med 19:07 på klockan så avgjorde gästerna med ett mål i tom bur för 1-3.

Revanschchans redan i morgon

Klockan 16:00 under söndagen så får MODO Hockey chans till revansch då det är dags för ny match i Fjällräven Center. MODO Hockey tar sig an Djurgårdens IF och biljetter till den matchen, och till alla andra matcher i SDHL och HockeyAllsvenskan, finner ni på modo.ebiljett.nu.