Hemma
MODO
MODO
Borta
HV71
HV71

Förlust mot HV71 på hemmaplan

25 januari 2020 18:05
Dam

I det första av två möten mellan MODO Hockey och HV71 var det gästerna som tog hand om samtliga tre poäng efter ett ryck i den andra perioden med hela fem raka mål. Matchen slutade 0-6 där MODO Hockey får rikta in sig på omgående revansch imorgon då lagen möts igen i Fjällräven Center.


MODO Hockey möter HV71 två gånger på lika många dagar i Fjällräven Center och i det första mötet på lördag eftermiddag var det HV71 som tog ledningen i den första perioden. Efter sju minuter var spelade vann HV71 en kamp i sarghörnet och från bakom mål spelade Kennedy Marchment fram till Julia Tylke som från fritt läge mitt i slottet sköt 0-1. Skotten 9-10 i första perioden.

Tuff andraperiod innebar förlust i matchen

I den andra perioden sköljde sedan serieledarna HV71 över MODO Hockey. Hemmalaget hade en bra chans till kvittering genom Olivia Carlsson men inom loppet av en minut utökade först HV71 till 0-2 genom Kaitlyn Tougas, som sköt ett direktskott från nära håll, innan Michelle Löwenhiem gjorde 0-3. HV71 dikterade villkoren under den här perioden av matchen och Julia Tylke pricksköt 0-4 efter 7:28 innan Kennedy Marchmant gjorde sitt andra för kvällen fram till 0-5 i powerplay.

Tindra Holm i MODO-kassen ska inte belastas för målen där direktskotten avlöste varandra tillsammans med öppna lägen för HV71 som visade varför de toppar tabellen i SDHL. Symtomatiskt för matchen var att Olivia Carlsson skrinnade sig till ett friläge i slutet av den andra perioden där målramen hindrade pucken från att gå i nät för MODO-reducering och HV71:s Sidney Morin istället gjorde 0-6 efter att hon i situationen innan även träffat stolpen. Skottstatistiken i den andra perioden slutade 0-19.

Tindra Holm fick inleda den andra perioden med flera räddningar där MODO Hockey jagade reducering utan att lyckas. Inga fler mål föll i matchen under den tredje perioden och matchen slutade därmed 0-6 till HV71. Skotten 9-8 i den tredje perioden och totalt 18-37.

Returmatch på söndag i Fjällräven Center

MODO Hockey behöver inte ens vända 24 timmar för chans på revansch mot HV71. Imorgon söndag släpps pucken 16:00 i Fjällräven Center för nästa match mellan lagen i SDHL. Välkomna på matchen där biljetter finns ute till förköp på modo.ebiljett.nu.