Hemma
MODO
MODO
Borta
Skellefteå
SKE

Björn Edlund inför lördagens hemmamatch i playoff

28 februari 2020 18:05
Dam

MODO Hockey möte Skellefteå AIK i match två i bäst av tre och leder matchserien i playoff till SDHL med 1-0 i matcher. Det betyder läge att säkra en plats i SDHL 2020/2021 vid seger i lördagens hemmamatch. "Det gäller för oss att nollställa oss från den senaste matchen", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel.


MODO Hockey tog kommandot i kvalet till SDHL på onsdagskvällen där man bortaslog Skellefteå AIK i den första matchen i bäst av tre-serien. Slutresultatet i Skellefteå Kraft Arena blev 0-4 efter mål av Marion Allemoz, Erica Rieder, Lore Baudrit samt Mina Waxin och skotten slutade hela 8-55 till MODO Hockey.

– Vi följer vår plan från första nedsläpp där vi bara kör och även får en bra utdelning. Vi visar att vi som lag håller en högre nivå. Vi spelar bra med puck men framförallt är jag nöjd med spelet utan puck där vi jobbar tillbaka de puckar vi tappade, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel och fortsätter:

– Vi tvingade dom att chippa ner för att åka och byta och då kunde vi samla oss och anfalla gemensammt och även det var någonting vi pratat om inför matchen, vilket då var roligt att se.

"Ska upprepa det vi gjorde senast"

Nu väntar det andra mötet i bäst av tre-serien och när MODO Hockey har 1-0 i mathserien innebär det att laget behöver en seger till för att säkra platsen i SDHL 2020/2021. Match två har nedsläpp 16:00 i Fjällräven Center.

– Vi vill fortsätta att hålla uppe tempot även i match två. Vi har en bra uppladdning och har haft individuell träning innan vi under fredagen kör mer fart igen. Vi ska ta tillbaka alla puckar vi väl tappar och har bra inställning inför matchen, kommenterar Edlund och avslutar:

– Vi vill upprepa det vi gjorde senast och gör vi det har vi 60 minuter ishockey kvar att spela den här säsongen och kan avsluta med en seger och att stå som vinnare. Det tycker jag är morot nog.

Till MODO Channel för fler klipp

Läget i MODO Hockey

MODO Hockey förväntas ställa upp med samma lag som i den senaste matchen där Amanda Ahlm och Katia Clement Heydra båda tvingas till fortsatt vila på grund av hjärnskakningar.

Fjällräven Center öppnar 15:00 inför matchen

Fjällräven Center öppnar 15:00 där souvenirshoppen är öppen från samma tid. Vi erbjuder även servering i Guldbaren med Caesarsallad eller MODO-burgare.

Biljettpriser är 100kr för vuxen, ungdom 50kr och barn under åtta år har fri entré. Biljetter finns ute till förköp på modo.ebiljett.nu men går även att köpa i dörren. Säsongskort för SDHL gäller som entré under samtliga matcher för säsongen.

Varmt välkomna på match där vi tillsammans ska säkra en plats i SDHL nästa säsong - Vi ses i Fjällräven Center!