Hemma
Väsby
VSB
Borta
MoDo
MoDo

Från uträknade till segrare

18 januari 2021 21:35
Herr

MODO Hockey låg under med 0-4 och 2-5 (efter två perioders spel) men vände till 6-5. Drog på sig ett lagstraff och fick se hemmalaget kvittera och ta matchen till förlängning där Mikkel Aagaard fick sista ordet och sköt tvåpoängaren till MODO Hockey i en match som innehöll massor och är svår att sätta ord på. ”Trots att vi försöker ställa till det för oss själva på alla möjliga olika sätt så gör vi en bra tredje period och till slut så står vi också som segrare. Men visst var det här en kväll där man upplever många olika känslor”, säger Pär Styf.


Att sätta ord på och beskriva det som hände i Renew Arena ikväll är inte det lättaste. Målmässigt kan man konstatera att MODO Hockey gick från att vara uträknade till att vända, för att sedan ställa till det för sig själva, men avsluta som segrare. Det här var också en match där firma Johan Harju/Patrik Karlkvist firade triumfer – Harju blev tremålsskytt och vid samtliga fullträffar kom assisten från Karlkvist. MODO Hockey hade bara tre spelare i målprotokollet ikväll eftersom Daniel Sylwander och Mikkel Aagaard båda gjorde två mål vardera.

"Vi fick se en försmak av det som skulle komma senare"

Ska vi ta det hela från början så var det Väsby som började bäst i kvällens match i Renew Arena. Väsby öppnade också målskyttet sedan man överlistat Anthony Peters. Noterbart är att det var 20:e matchen av 30 möjliga som MODO Hockey släppt in matchens första mål. Väsby tog sedan en utvisning i offensiv zon när Pavel Gogolev trippade William Wallinder och i power play var Patrik Karlkvist nära kvittering ett par gånger. Ett avslut gick förbi målvakten men pucken tog sig inte över mållinjen, strax därefter hade Karlkvist ett avslut i målramen.

– Där fick vi se en försmak av det som skulle komma senare i matchen, säger Pär Styf.

"Fortsätta jobba på ett aktivt sätt"

Istället för kvittering hamnade MODO Hockey i tvåmålsunderläge sedan pucken studsat hemmalagets väg och nämnde Gogolev kunde göra mål i princip tom bur. Motgångarna var inte slut med det. Strax därefter drog MODO Hockey på sig ett lagstraff efter för många spelare på isen. Väsby utnyttjade det och gjorde 3-0.

– Ser man på hela första perioden så tycker jag att de inledande minuterna är okay. Sedan mitt i perioden får de ett mål gratis som jag ser det och sedan kommer också tvåan och trean när vi ännu en gång faller ihop. Vi har sett det tidigare under säsongen och vi måste fortsätta jobba på ett aktivt sätt för att jobba bort det här syndromet, säger Styf.

"Det händer något när vi reducerar"

MODO Hockey fick ett bra tillfälle att hitta in i matchen när man fick inleda mittperioden med 46 sekunders spel i fem mot tre. Men det blev ingenting av det. Visst, MODO Hockey var i anfallszonen men passningsspelet var alldeles för dåligt för att skapa målchanser. Mitt i perioden fick Tobias Lindberg ta ett varv i MODO Hockeys zon och sedan avslutade han och 4-0 var ett faktum.

– Det är ingen bra första halva av den perioden. Men sedan får vi till en reducering och där och då händer det någonting, säger Styf och syftar på målet 14:44 in i perioden där Johan Harju tog tillvara på en retur efter avslut av Karlkvist, och målet kom i power play. Mindre än tre minuter senare så ordnade firma Harju/Karlkvist ytterligare en reducering – och precis som vid första målet så hade Harju öppet mål att skicka in pucken i.

– Det är skönt att de får utdelning, de kliver fram och spelar på den nivå de ska spela på, säger Styf.

"Vi ger dem alla möjligheter slå in sista spiken"

Men innan perioden var över lyckades MODO Hockey på nytt sätta sig i ett tremålsunderläge sedan man gett bort ett friläge.

– Känslan man har då är att vi ger Väsby alla möjligheter att slå in sista spiken. Det är som sagt inte någon bra mittperiod, men vi krigar, säger Styf som sedan kunde se att firma Harju/Karlkvist inte var klara för aftonen. Tidigt i tredje perioden gjorde de på nytt mål och precis som de två första målen stod Karlkvist för assisten och Harju för målet. MODO Hockey fortsatte att trycka på i offensiven och hemmalaget såg skärrade ut, och också trötta. Drygt åtta minuter in i perioden kom också nästa mål för MODO Hockey och den här gången genom Mikkel Aagaard. Kvitteringen kom också. Daniel Sylwander tog tillvara på en svag passning av hemmalaget, avslutade, och pucken gled in bakom Henrik Lundberg i Väsbys kasse.

"Vi gör det bra fram tills vi tar lagstraffet"

Aagaard drog sedan på sig en onödig utvisning och när Jeremias Lindewall strax därefter också han fick uppsöka utvisningsbåset spelade MODO Hockey tre mot fem. Det klarade MODO Hockey av och mindre än två minuter efter att man blivit fulltaligt var det dags för Sylwander igen och MODO Hockey hade vänt till 6-5. Med 2:23 kvar av ordinarie matchtid drog MODO Hockey på sig ett nytt lagstraff efter för många spelare på isen. Väsby tog ut målvakten och med 69 sekunder kvar av ordinarie matchtid så var det kvitterat.

– Vi satsade verkligen framåt i tredje perioden och jag tycker vi gör det på ett riktigt bra sätt fram tills att vi tar lagstraffet, säger Styf.

Enström fick jubilera med seger

I förlängningen var det MODO Hockey som styrde och ställde och 2:09 in i densamma så fick Mikkel Aagaard sista ordet när han sköt in segerpucken.

– Det är skönt att vinna den här matchen till slut. Vi får ta med oss tvåpoängaren och spelet i tredje perioden, säger Styf.

För Tommy Enström var det här också en speciell kväll. Han gjorde sin match nummer 400 i HockeyAllsvenskan och till slut fick han fira jubileet med en seger.

Redan imorgon är MODO Hockey i farten igen när man möter Västerås borta – nedsläpp kl 19:00.