Hemma
MODO
MODO
Borta
Björklöven
IFB

Derby på hemmaplan - då trivs MODO

22 januari 2021 21:39
Herr

MODO Hockey och derbymatch på hemmaplan är en lyckad kombination 2021. Tidigare har man besegrat Timrå och ikväll när det var dags för säsongens första möte med Björklöven blev det seger för MODO Hockey. ”Det är kul att vinna derbymatcher, och sättet som vi gör det på är också bra”, säger Pär Styf efter 3-2.


2021 startade med en riktig höjdare när MODO Hockey i säsongens första länsderby mot Timrå vann med 2-1. Den segern kom efter en stark arbetsinsats. Ikväll var det dags för säsongens första derby mot Björklöven – och ännu en gång blev det en seger för MODO Hockey och den kom efter en ny bra arbetsinsats.

– Det är någonting extra med sådana här derbymatcher men vi måste se till att göra samma jobb vilken motståndare vi än möter, säger Johan Harju som gjorde det matchvinnande målet ikväll.

"Kul med derbymatcher"

Men tar vi det från början så var det händelserikt i inledningen. MODO Hockey fick ett tidigt power play och Patrik Karlkvist sköt och pucken träffade målramen. Spelet vände, Björklöven och William Eriksson fick ett friläge men Anthony Peters räddade. Det fortsatte att vara intensivt, många heta dueller, inte minst vid sargen. Men särskilt många heta målmöjligheter skapades inte.

– Det är kul med derbymatcher, konstaterade Patrik Karlkvist och 29 sekunder in i mittperioden tyckte MODO Hockeys poängkung garanterat att det var ännu roligare. Frank Corrado sköt ett skott från blå, Isak Mantler släppte retur och då högg Karlkvist direkt.

"På väg att ställa till det"

Men MODO Hockeys ledning stod sig inte lång tid. Alltså på samma sätt som det sett ut så många gånger tidigare den här säsongen. MODO Hockey är sårbart efter mål, både när man själva gör det men också när motståndarna nätar. Den här gången var det en snabb spelvändning av Björklöven i kombination med dåligt byte av MODO Hockey som gjorde att Olle Liss kom fri med Peters och kvitteringen var ett faktum.

– Vi är på väg att ställa till det för oss efter att vi tagit ledningen. Det var också några byten efter kvitteringen där vi har problem. Det här har blivit mentalt för oss och vi måste bryta det här, säger Pär Styf.

"Får ett perfekt pass"

MODO Hockey fick också lite bättre ordning på spelet efter drygt halva mittperioden och man kunde också återta ledningen efter ett skot att Frank Corrado som gick in mellan benskydden på Mantler. Assist på det målet fick för övrigt debutanterna Michael Boivin och Sebastian Kaijser. 2-1 stod sig perioden ut och i tredje perioden var det fortsatt mycket kamp, många dueller och MODO Hockey stod upp bra i dem. 12:54 in i perioden fick Johan Harju fint skottläge och han drog till direkt och pucken satt i nät.

– Först är det Kaijser som jobbar bra och sedan får jag ett perfekt pass av Kalle Jellvert, sitter på bladet och det är bara att nypa till, säger Harju.

"Gör många bra saker"

Det blev nerv i matchens slutskede. Björklöven plockade Mantler ur kassen och strax därefter blev Corrado utvisad och i spel sex mot fyra reducerade Björklöven genom William Eriksson. Men närmare än så kom aldrig Björklöven och MODO Hockey kunde kvittera ut en trepoängare i säsongens första derbyfight mellan lagen.

– Förutom den där perioden efter vårt öppningsmål och deras kvittering så gör vi många bra saker ikväll. Vi jobbar bra som lag, säger Styf.

"Boivin är fantastiskt bra"

Noterbart från kvällen är att Kaijser gjorde två assists och att Boivin hade mest istid av samtliga, 24:25 minuter.

– Det är kul att se dem båda ikväll. Jag tycker att Boivin är fantastiskt bra, han har verkligen detaljer som kommer att hjälpa oss mycket, avslutar Styf.

MODO Hockeys nästa match i HockeyAllsvenskan är på onsdag när Södertälje gästar Fjällräven Center.