Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Västervik
VVIK

MODO straffade Västervik

8 januari 2021 21:32
Herr

Historiskt sett är Västerviks IK inte någon önskemotståndare för MODO Hockey. Framför allt har smålänningarna lyckats vinna många gånger i Fjällräven Center. Så såg det ut att bli igen ikväll men MODO Hockey lyckades kvittera sent och sedan avgöra på straffar. ”Det här är en skön seger och det är starkt att vi kan ta poäng utan att spela bra hockey”, säger Patrik Karlkvist som gjorde kvitteringsmålet som betydde 3-3.


Att Västerviks IK trivs i Fjällräven Center är ingen nyhet. Sju matcher av tio hade de vunnit innan kvällens tillställning och man var på väg mot en åttonde seger. MODO Hockey startade kvällens match svagt. Efter 15 minuters spel hade MODO Hockey endast mäktat med ett avslut på mål vilket säger en hel del. Man hamnade dessutom i tidigt målmässigt underläge sedan Victor Öhman – vem annars? – öppnat målskyttet för kvällen. MODO Hockeys bästa chans kom i slutsekunderna när Patrik Karlkvists avslut träffade målramen bakom Daniel Marmenlind.

– Det var inte någon bra period av oss, konstaterade också MODO Hockeys lagkapten Brendan Mikkelson efter första perioden.

Ryckte upp sig i mittperioden

I mittperioden ryckte MODO Hockey upp sig – i alla fall i spel fem mot fem men däremot hade spelet i power play betydligt mer att önska.

– Vi måste röra på puck snabbare, våga ta avslut och inte hela tiden söka det perfekta läget, säger Patrik Karlkvist. Efter två misslyckade power play kom dock kvitteringen till 1-1 sedan Västerviks IK slarvat i egen zon efter bra forecheck av Mikkel Aagaard, passning av Johan Harju och till slut var det Edwin Hedberg som skickade in kvitteringspucken.

Det var också inledningen på en målexplosion där det föll totalt fyra mål på drygt fem minuter. Victor Öhman slog till igen och satte Västervik återigen i förarsätet, Tommy Enström (första målet för säsongen) kvitterade i en tilltrasslad situation, Michael Kapla ordnade ånyo bortaledning.

– Tycker någonstans att vi får bättre kontroll på Västervik i andra perioden. Man ser också att de börjar fundera och vi kan vända spelet på dem flera gånger, säger Pär Styf.

Tredje perioden MODO Hockeys bästa

Tredje perioden blev MODO Hockeys bästa och det var främst kedjan med Johan Harju, Mikkel Aagaard, Edwin Hedberg som satte Västerviks IK under press. Den här trion hade flera långa anfall och vaskade också fram några kvitteringsmöjligheter. Med 3:15 kvar plockade MODO Hockey ut Anthony Peters ur kassen och satsade på sex spelare. Nyss nämnda kedja fick chansen, nu förstärkta med Patrik Karlkvist och det blev lyckat. Karlkvist kvitterade till 3-3 med 2:09 kvar av ordinarie matchtid.

"Underbart att ta två poäng"

Några fler mål blev det inte och precis som mot Väsby i onsdags blev förlängningen mållös och straffar fick avgöra. MODO Hockey skickade fram samma straffskyttar som senast och ännu en gång så blev Adam Rockwood bokförd för det matchvinnande målet.

– Det är jätteskönt att vinna den här matchen. Vi gör en riktigt bra tredje period där jag tycker att vi är bättre än Västervik. Som helhet, sett till 65 minuter, är det inte någon bländande match men det är underbart att ta två poäng, säger Styf och får medhåll av Karlkvist:

– Det visar på styrka att ta poäng och vinna utan att spela så bra hockey som vi vet att vi kan.

Kommande vecka väntar två hemmamatcher för MODO Hockey mot BIK Karlskoga (onsdag) och AIK (fredag).