Hemma
Västerås
VIK
Borta
MoDo
MoDo

Otäck smäll på Ohlsson när MODO förlorade

19 januari 2021 22:02
Herr

MODO Hockey förlorade kvällens match i ABB Arena mot Västerås IK sedan hemmalaget gått från 2-2 till 4-2 i slutperioden. Men resultatet i sig överskuggades av den smäll som Sebastian Ohlsson åkte på i mittperioden. ”Det är klart att alla blir påverkade av en sådan händelse. ”Sebbe” är en kanonkille, en energidrivare. Nu hoppas vi att han klarar sig så bra som möjligt”, säger Pär Styf.


Det var två lag som kände på varandra inledningsvis ikväll i ABB Arena. Inget av lagen ville bjuda på någonting. Men visst blev det några bjudningar och det skapades också en del chanser. Matchens första mål lät dock vänta på sig men när det kom var det ett skolexempel på hur man spelar power play. Patrik Karlkvist, Adam Rockwood och Anton Öhman flyttade puck snabbt, Kalle Jellvert och Johan Harju uppehöll hemmaspelare i området framför mål och till slut så dundrade Karlkvist in pucken i nät.

– Det var ett fint mål, ett spel som vi tränat på och det är alltid kul och bra när det lyckas, säger målskytten.

"En helt okay prestation i första perioden"

Men precis som så många gånger förr den här säsongen så visar MODO Hockey att man är sårbara efter att man själva gjort mål. Det hände igen. Det tog bara 73 sekunder för Västerås att kvittera och det här är någonting som MODO Hockey måste jobba bort. Man måste få spela på ledning, allting blir så mycket enklare då.

– Tycker att första perioden är kontrollerad från båda lagen. Vi är aggressiva, pressar dem bra. Visst går vi bort oss någon gång men då tar vi jobbet på ett bra sätt, säger Karlkvist och Pär Styf fyller på:

– Vi har en helt okay prestation i perioden. Vi hade pratat om att få ned pucken djupt på dem och det lyckas vi med flera gånger.

"Han var vid gott mod"

I mittperiodens inledning skapade Västerås visst tryck på MODO Hockey och man vaskade också fram några vassa chanser. MODO Hockey stack upp emellanåt och Theodor Niederbach hade ett par halvchanser. 8:18 in i perioden inträffade en otäck händelse. Sebastian Ohlsson fick en tackling av Lukas Zetterberg och Ohlsson gick i isen illa. Zetterberg, som tappat klubban i ett tidigare läge, fullföljde på ett onödigt sätt och fick matchstraff för boarding. Ohlsson låg länge kvar på isen, de båda lagens spelare fick gå in i omklädningsrummet i väntan på att Ohlsson kunde läggas på bår och in i ambulans för transport till sjukhus.

– Han var vid gott mod, kunde röra på armar och ben, säger Fredrik Glader som var inne på isen hos Ohlsson och fortsätter:

– Sedan blir det en obehaglig känsla hos alla inblandade när någonting sådant här händer. Men nu hoppas vi att allting ska gå så bra som möjligt med ”Sebbe”.

"Harju gör ett bra jobb framför kassen"

Efter drygt 30 minuters uppehåll återstartade spelet och det gjorde det med fem minuters power play för MODO Hockey. MODO Hockey flyttade puck i anfallszonen men inte tillräckligt kvickt. Men med 30 sekunder kvar av utvisningen kom målet i alla all och det var Anton Öhman som skickade in en riktig projektil som Myrenberg var chanslös på.

– Harju gör ett bra jobb framför kassen, skymmer målvakten bra och jag hade en stor lucka att skjuta på, säger Öhman.

Men inte heller den här gången blev MODO Hockeys ledning långvarig. Adam Rockwood åkte ut för en slashing och Västerås behövde bara 20 sekunder i power play för att hitta kvitteringsmålet. Desto längre tid tog det när domare Wessner skulle kolla med videomåldomaren. Till slut bestämde de sig för att hålla fast vid beslutet på isen.

– Jag trodde faktiskt inte det skulle dömas mål, kommenterade målskytten Henrik Hetta. Exakt två minuter därefter hamnade MODO Hockey återigen i numerärt underläge sedan Hugo Styf hamnat på botbänken. Den här gången höll dock MODO Hockey tätt och därmed var det oavgjort 2-2 efter 40 minuters spel.

"Klarar inte hålla vårt spel matchen igenom"

Tredje perioden gick till Västerås. Mycket beroende på att MODO Hockey drog på sig ett par utvisningar och i efterdyningen av den andra så tog också Västerås ledningen för första gången den här kvällen. Mindre än två minuter senare så var MODO Hockey i tvåmålsunderläge och det lyckades man aldrig hämta upp.

– Vi klarar inte att hålla vårt spel matchen igenom. Vi börjar allt eftersom krångla till det och då tappar vi både intensitet och aggressivitet som vi så väl behöver, säger Styf och fortsätter:

– Sedan är det självklart att vi alla påverkas av det som händer med ”Sebbe”. Han är en spelare som ger energi till alla andra, han skapar mycket spelrum för sina lagkamrater. Nu hoppas vi att han klarar sig så bra som möjligt från den här smällen. Innan han åkte iväg så var han vid gott mod och hälsade att vi skulle ta tre poäng. Nu gjorde vi inte det, och det är extra tråkigt när man tänker på allting, avslutar Styf.

MODO Hockey vänder nu hemåt och i slutet av veckan – fredag och lördag – väntar derbyfighter mot Björklöven. Första matchen spelas i Fjällräven Center.