Hemma
MODO
MODO
Borta
Södertälje
SSK

Inför MODO Hockey - Södertälje

26 januari 2021 13:00
Herr

Efter segern i derbyt mot Björklöven har MODO Hockey nu laddat om inför en matchvecka som innehåller tre matcher på fem dagar – och det startar imorgon med hemmamatch mot Södertälje. ”Ett bra lag, och då menar jag inte bara för att de ligger högt upp i tabellen, utan därför att Södertälje är riktigt bra. Gäller för oss att kliva in till dem här uppgiften på samma sätt som mot Björklöven. Värdering och disciplin är två ledord”, säger Pär Styf.


Grundseriens fjärde och sista möte med Södertälje SK står för dörren. MODO Hockey har vunnit två av de tre tidigare matcherna, 4-3 efter förlängning hemma, 3-2 efter straffar borta.

– Södertälje är en stark motståndare. De har bra bredd och tyngd i laget, de är också giftiga i och med att de förfogar över flera individuellt skickliga spelare, säger Pär Styf som var mycket tillfreds efter MODO Hockeys seger i derbyt mot Björklöven:

– Det var jätteroligt att se hur vi klarade av att hålla fokus och disciplin i vårt spel under 60 minuter. Arbetskapaciteten var på topp och vi hade rätt avvägningar. Sedan måste jag också lyfta fram vårt spel i penalty killing som på sitt sätt blev avgörande för matchens utgång.

"Hade orken göra rätt avvägningar i 60 minuter"

3-2 blev segersiffrorna mot Björklöven och MODO Hockeys mål i den matchen gjordes av Patrik Karlkvist, Frank Corrado och Johan Harju. Tre ledande spelare som nu också hamnade i målprotokollet.

– Så är det, och det är bra. Men jag kommer åter till det faktum att det var en laginsats, att vi hade orken att göra rätt avvägningar i 60 minuter, och att vi hela tiden ville spela i högt tempo, som var det viktigaste. Vi vet att vi är ett skridskostarkt lag och det måste vi se till att utnyttja, säger Styf.

"Lagt in många olika tävlingsmoment"

Efter matchen mot Björklöven tränade MODO Hockey i lördags, tog ledigt från is söndag, innan man gnuggat på måndag och tisdag igen.

– Träningen i lördags var riktigt bra, kan annars vara lite lurigt dagen efter en match, men det var bra. Måndag och tisdag har vi kört mycket speldetaljer, påmint och gnuggat. Vi har också lagt in många olika tävlingsmoment och jag tycker vi känns redo att ta en fight med Södertälje, säger Styf och fortsätter:

– Södertälje är ett bra lag, och då menar jag inte bara för att de ligger högt upp i tabellen, utan därför att de är riktigt bra, ett av de absolut bästa lagen i den här ligan, de är aggressiva och gillar också att spela ett fysiskt spel.

Vad blir viktigt för MODO Hockey i den här matchen?

– Värdering och disciplin är två ledord. Vi ska kliva in till den här uppgiften med samma mindset som vi hade mot Björklöven. Vi ska spela vårt spel – och vi ska göra det i 60 minuter, säger Styf som kan glädja sig över att MODO Hockeys skadesituation ljusnar allt eftersom. Mot Södertälje är både Brendan Mikkelson och Tobias Åhström åter i uppställningen.

– Det känns självklart bra att spelare kommer åter. Det ökar konkurrensen i truppen vilket alltid är en fördel. Sebastian Ohlsson ligger också bra till för spel i slutet av veckan.