Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Almtuna
AIS

Fjärde raka förlusten

15 februari 2021 20:29
Herr

MODO Hockey noterade sin fjärde raka förlust i HockeyAllsvenskan när det blev 1-2 hemma mot Almtuna IS - för övrigt säsongens fjärde förlust mot upplänningarna. ”Det är ett otroligt besviket gäng som sitter där inne i omklädningsrummet nu. Vi har moral och vilja, men det grinar emot. Vi behöver få till ännu mer desperation i avgörande lägen”, säger Magnus Sundquist.


MODO Hockey får det inte att lossna i HockeyAllsvenskan. I säsongens 41:a match noterade man ännu en förlust när Almtuna IS kunde kliva av isen i Fjällräven Center med 2-1 och tre poäng. Målsnålt blev det vilket man inte kunde tro när man såg matchinledningen. Redan efter 20 sekunders spel fick Kalle Jellvert ett jätteläge. Drygt 20 sekunder senare var det gästernas Jesper Norbäck som fick ett lika vasst läge i den andra zonen. 2:28 in i perioden blev det också nätrassel när Tommy Enström med ett slagskott överlistade Alexander Sahlin. Men godkänt blev det inte eftersom målburen var ur sitt läge.

– Det är en relativt jämn inledningsperiod. Tycker att vi kanske kladdar till det i egen zon emellanåt men vi försöker hela tiden skapa i det offensiva spelet. Ska inte sticka under stolen med att det är en del anspänning hos killarna och vi hade behövt få 1-0 och möjligheten att spela vidare på, säger Magnus Sundquist som inte fick se något godkänt mål i första perioden.

"Kändes verkligen som en käftsmäll"

I mittperioden tar Almtuna tidigt ledningen efter mål i power play. Därefter blir det en hel del kampsituationer på banan men allt eftersom så tar MODO Hockey över taktpinnen.

– Andra halvan av den perioden så har vi en hel del puckinnehav men vi tar oss inte hela vägen och hotar tillräckligt mycket, konstaterar Sundquist och MODO Hockey är i underläge inför slutperioden. En slutperiod som till stora delar kommer att handla om MODO Hockeys jakt på en kvittering. Men istället är det gästerna som utökar sedan Victor Aronsson hittat rätt från blålinjen.

– Tyvärr är det en puck som Peters inte ser och det kändes verkligen som en käftsmäll när det målet kom. Det är väl i stort sett deras andra avslut i perioden, säger Sundquist och fortsätter:

– Vi mobiliserar direkt efter det målet. Vi pratar i båset om att det fortfarande är mycket hockey kvar att spela. Tycker också att vi verkligen ger det en chans.

"Almtuna ligger bra i skottlinjen"

MODO Hockey trycker långa stunder tillbaka Almtuna och med sju minuter kvar kommer också reduceringen när Theodor Niederbach från nära håll spräcker nollan. Därefter fortsätter jakten på ytterligare mål men trots ett massivt spelövertag så har MODO Hockey svårt att få igenom skotten och Almtuna kan hålla undan.

– Det är nära flera gånger, inte minst i slutsekunden. Almtuna ligger hela tiden bra i skottlinje och när det är så måste man röra på benen, flytta sig i sidled, knäppa av skott och därigenom skapa situationer. Det lyckas vi inte tillräckligt bra med, säger Sundquist och fortsätter:

– Vi har överlägset puckinnehav i den här matchen men behöver få till ännu mer desperation, vi har det stundtals men måste ha ännu mer av det. Vi är otroligt besviken efter den här matchen men ska jobba vidare. Moralen och viljan finns i gruppen.

"En bra spelare som kommer att hjälpa oss"

En av de piggaste MODOiterna ikväll var debutanten Markus Persson som hade ett par avslut i målramen och bidrog mycket i spelet.

– Persson är en bra spelare och han kommer att hjälpa oss framöver, avslutar Sundquist.

MODO Hockeys nästa match i HockeyAllsvenskan är på onsdag borta mot AIK innan det på lördag väntar hemmamatch mot Västerås IK.