Hemma
Göteborg
GHC
Borta
MODO
MODO

Björn Edlund inför seriestarten i SDHL 2020/2021

10 september 2020 14:20
Dam

MODO Hockey är redo för seriestart i SDHL 2020/2021 där resan inleds med matcher mot Göteborg och HV71 den kommande helgen. "Det här är det roligaste som finns och vi har länge sett fram emot seriestart", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund inför premiären.


MODO Hockey startar SDHL 2020/2021 med två raka bortamatcher där lördagen betyder möte mot Göteborg innan HV71 står för motståndet på söndag. Genrepet på försäsongen kom mot Luleå Hockey/MSSK (MODO Channel direktsände) där matchen slutade 0-4 till gästerna. Huvudtränare Björn Edlund fick dock en hel del svar som han ville ha från matchen.

– Resultatmässigt på tavlan var det inte vad vi ville ha eller se, men jag tycer att vi såg bra tendenser i vårt spel där vi släpper till färre skott än vad vi gjort tidigare mot Luleå. När vi väl hade intensiteten så kunde vi även skapa saker framåt i anfalsspelet och det är viktigt i matcher mot lLuleå att hålla i det hela tiden, kommenterar Edlund till MODO Channel inför avresa och fortsätter:

– Just nyckeln är att kunna hålla i den höga intensiteten under ännu längre perioder av matcherna. Då kan vi bli att räkna med mot vilket motstånd som helst den kommande säsongen.

"Måste följa gameplan direkt från start"

MODO Hockey missade slutspelet den förra säsongen och har nu målsättningen inställd på topp åtta-placering för slutspel 2020/2021. Resan startar på lördag och laget står redo.

– Framför allt är det vårt spel som vi har tränat på som vi vill se direkt i premiärmatcherna. Vi måste följa vår gameplan och göra det direkt från start i matcherna för att riktigt kunna utvärdera även slutsignal. Med att vi följer gameplan kommer en hög intensitet och att vi kan flytta pucken i ett högt tempo, kommenterar Björn Edlund och avslutar:

– Det här är klyschigt, men det här är verkligen det roligaste som finns och vi har sett fram emot seriestarten.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

MODO Hockey reser med ordinarie trupp till Göteborg där laget tas ut matchdagen. Inga skador eller sjukdomar.