Hemma
MODO
MODO
Borta
Linköping
LHC

Björn Edlund inför hemmapremiären av SDHL

18 september 2020 14:05
Dam

Det är dags för MODO Hockey att spela de första matcherna på hemmaplan av SDHL 2020/2021 när Linköping och Djurgården gästar Fjällräven Center för matcher i helgen. "Vi har kommit igång med två matcher på bortaplan men det ska bli väldigt roligt att få spela hemma i Fjällräven Center", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel.


MODO Hockey har spelat de två första matcherna av SDHL 2020/2021 där premiärhelgen slutade med en seger och en förlust. Den första matchen spelades mot Göteborg där Marion Allemoz svarade för ett hattrick i 1-5-segern innan HV71 tog alla tre poäng i söndagens möte som slutade 3-1.

– Det var godkända insatser som inledde serien. Mot Göteborg gör vi en bra match och självklart var det roligt att Marion fick utdelning direkt i den matchen, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund och fortsätter:

– Mot HV71 hade vi en trevande start där vi lät HV bestämma alldeles för mycket i början av matchen. Sen studsade vi tillbaka och var även nära att kvittera till 2-2 innan de fick det psykologiskt viktiga 3-1-målet. Spelmässigt var det en bra match där vi hela tiden strävade efter att följa vår plan.

Två hemmamatcher väntar i helgen

MODO Hockey tar nu emot Linköping HC på lördag 16:10 innan Djurgårdens IF gästar Fjällräven Center på söndag 16:00.

– Vi har en bra känsla i gruppen ända sedan start. Vi är nyfikna på Linköping som har mycket nytt både på ledarsidan och på spelarsidan, kommenterar Björn Edlund och avslutar:

– Det ska bli riktigt roligt att spela matcher på hemmaplan nu och vi ser mycket fram emot helgen som väntar.

Till MODO Channel

Se även i MODO Channel

Highlights Göteborg - MODO Hockey (1-5)

Highlights HV71 - MODO Hockey (3-1)

Läget i MODO Hockey

Inga förändringar är att vänta i truppen som är utan skador och sjukdomar inför helgens hemmamatcher.