Hemma
Djurgården
DIF
Borta
MODO
MODO

MODO straffade Djurgården

16 januari 2021 19:40
Dam

MODO Hockey besegrade Djurgården efter straffar i Hovet. Viktiga poäng i jakten på avancemang i tabellen men det fanns en annan händelse som hamnade i fokus. ”Jag är glad och stolt över segern – men på det sätt som Djurgården kvitterade får det inte gå till”, säger Björn Edlund.


Klara Peslarova och Lina Ljungblom fick ikläda sig matchvinnarrollen när MODO Hockey besegrade Djurgården med 3-2 efter straffar. Peslarova stängde igen kassen och Ljungblom var den enda som lyckades göra mål.

– Det känns riktigt bra att stå som vinnare efter den här fighten. För det var verkligen en fight. Det är så det brukar se ut när vi möter Djurgården. Det är sällan välspelat utan det blir lite smågrinigt och mycket kamp, säger Björn Edlund.

"Får inte gå till på det sättet"

MODO Hockey tog ledningen tidigt i matchen när Maja Grundström gjorde mål i power play. Men efter drygt 12 minuters spel kvitterade Djurgården – och det skedde på ett minst sagt märkligt sätt.

– Det får inte gå till på det sättet. De trycker in målvakt och en spelare in i målet. Det kan inte få räknas som regelrätt, säger Edlund lätt upprört vilket man kan förstå. Det finns också en annan händelse som är märklig när Klara Peslarova blir pååkt i målgården och det hela slutar med utvisning för MODO Hockey.

"Tredje perioden går till oss"

Det var 1-1 efter en period och 2-2 efter 40 minuters spel sedan Wilma Sundin gjort sitt första mål för säsongen.

– Tittar man rent spelmässigt så är våra två inledande perioder mindre bra. Men vi hittar ändå sätt för att vara med i matchen och det är också en styrka, säger Edlund och fortsätter så här om tredje perioden som blev mållös:

– Den perioden går till oss. Vi vinner fler kamper och vi skapar mer än dem. Tycker vi har flera fina möjligheter att avgöra matchen.

Men det krävdes både förlängning och straffar innan avgörandet skulle ske och det var alltså MODO Hockey som avgick med segern. Det var två viktiga poäng i MODO Hockeys jakt på avancemang i tabellen.

Individuellt idag?

– Klara bra i kassen. Marion Allemoz gör en jätteinsats och Olivia Carlsson trummar på. Men jag tror vi kan få ut mer av de flesta och det ska vi se till att göra imorgon mot Linköping, avslutar Edlund.

Matchen borta mot Linköping har nedsläpp kl 15:30.