Hemma
MODO
MODO
Borta
Brynäs
BIF

MODO förlorade mot topplaget

22 januari 2021 21:21
Dam

MODO Hockey hade stora förhoppningar om att kunna besegra topplaget Brynäs i kvällens enda SDHL-match. Men så blev det inte. MODO Hockey fick se sig besegrade med 1-4. ”Jag är faktiskt riktigt besviken, tycker inte vi tävlar på den nivå som krävs”, säger Björn Edlund.


MODO Hockey har under en längre period svarat för många starka prestationer i SDHL. Därför hade man också stora förhoppningar om att kunna göra någonting bra i Skyttishallen ikväll mot topplaget Brynäs.

– Stor del av första perioden är helt okay. Tycker faktiskt vi är bättre än Brynäs där och då. Men sedan händer någonting. Vi blir tillbakadragna, får inte spelet att stämma och vi bjuder dem på mycket, säger Björn Edlund som dock kunde konstatera att det var mållöst efter de 20 inledande minuterna.

"Viktorije är riktigt bra"

I mittperioden tog Brynäs ledningen genom Josefin Bouveng och i tredje perioden gick Brynäs ifrån till tremålsledning innan Maja Grundström reducerade sedan MODO Hockey plockat Viktorije Svejdova ur kassen. MODO Hockey fortsatte att satsa på en extra utespelare men då kunde Brynäs skicka in pucken i tom bur.

– Jag är faktiskt riktigt besviken. Tycker inte vi tävlar på den nivå som krävs och det är trist att se, säger Edlund och fortsätter:

– Vi alla måste titta oss i spegeln efter den här kvällen, för den här laginsatsen håller inte. Eller alla utom Viktorije ska jag säga, för hon är riktigt bra ikväll.

"Vi måste hitta tillbaka"

MODO Hockey har chansen till snabb revansch eftersom man redan imorgon möter Leksand.

– Vi får reflektera över det här och sedan hitta på någonting tills imorgon. Eller egentligen handlar det inte om det, utan mer att vi ska hitta tillbaka till det vi kan. Vi måste tävla, och göra det hela tiden, avslutar Edlund.