Hemma
SDE
SDE
Borta
MODO
MODO

MODO-förlust borta mot SDE

13 februari 2021 20:10
Dam

MODO Hockey representationslag dam hade idag tagit sig till Enebybergs Ishall för att spela sin andra bortamatch på två dagar där SDE stod för motståndet. Matchen slutade med förlust 3-0 för MODO men det är chans till revansch redan imorgon då MODO åter igen möter SDE.


Matchen började i ett bra tempo, och bägge lagen hade varsin chans under dom två första minuterna, dock utan att skapa det där riktigt giftiga läget.

Efter det följde ett par minuter med slarvigt passningsspel från båda lagen, sedan tog MODO tag i pucken och bildade lite tryck i anfallszonen. Sofia Engström fick två chanser, men ingen resulterade. Det var märkbart att MODO ville spela med ganska hård press, och det tog SDE ända till den sjunde minuten innan man kunde skapa ett längre anfall. Då fick man också en bra chans när ett skott från backplats styrdes i stolpen. Efter tio minuter fick MODO ett fint skottläge, men en försvarsklubba hann blockera skottet så det gick över målet.

Efter 12 minuter skapade SDE en bra chans, men det skottet räddades av Viktorije Svejdova. Strax efter skapade MODO ett bra läge genom Mariam El-Mahmadi, men skottet räddades av målvakten. I samma situation som det fick SDE en spelare utvisad. MODO fick flera bra avslut i powerplayet, men det blev ingen utdelning. Efter 15 minuters spel tog sig Wilma Sundin igenom försvaret och fick ett riktigt bra läge, som räddades av målvakten. SDE fick powerplay och skapade ett par bra lägen, men sedan drog man på sig en utvisning själva och det blev spel fyra mot fyra istället. Det spelet hann dock inte hålla på länge innan MODO drog på sig en utvisning till och det blev spel fyra mot tre. SDE fick bra rull på pucken, men MODO och Svejdova lyckades hålla tätt. Både lagen bytte sedan lite lägen i slutet av den första perioden, men inget lag skapade någon riktigt het chans. Perioden slutade också mållöst.

Tätt spel och flera utvisningar

Den andra perioden började ungefär som den första slutade, tätt spel och någon målchans var, men ingen riktigt högkalibrig. Efter 2.43 tog SDE ledningen efter att MODO slagit en felpassning i egen zon, det ledde till att SDE-spelaren fick ett jätteläge, hon satte sin egen retur efter att Svejdova räddat första läget. MODO började jakten efter kvittering och bet sig fast i anfallszonen, men man lyckades inte skapa någon het chans. SDE kunde flytta fram spelet till MODOs zon, och när MODO började slarva i passningsspelet och ge bort pucken gång efter gång så kunde SDE bita sig kvar längre. MODO drog sedan också på sig en utvisning för för många spelare på isen. I det efterföljande powerplayet flyttade SDE pucken bra återigen, och skapade flera avslut på mål. Sedan drog SDE också på sig ett lagstraff för för många spelare på isen. I spelet fyra mot fyra skapade lagen var sin chans, och när MODO fick sitt powerplay skapade man bara en riktigt bra chans, i övrigt var det ställningskrig. Efter drygt halva perioden drog MODO på sig ännu en utvisning. Man lyckades döda den, och när El-Mahmadi kom in från utvisningsbåset uppstod chansen till ett två-mot-ett-läge, men det resulterade inte. Daniela Pejsova fick en bra chans strax efter, men hennes skott gick strax över. Efter 13.37 fick Jaycee Magwood en smäll, men det verkade ha gått bra eftersom hon var med och spelade igen lite senare. Efter 14 minuter fick SDE en bra chans, men skottet gick strax utanför. Efter 15.30 fick också MODO ett riktigt bra läge, men skottet från mitten av skottsektorn gick rakt på målvakten.

Efter 16.30 drog SDE på sig ett nytt lagstraff på grund av för många spelare på isen. MODO skapade ett par bra lägen, men fick ingen utdelning nu heller. Med en halv minut kvar tog sig SDE in i anfallszon, man skapade en riktigt het chans med ett backskott som styrdes i stolpen. Det blev inga fler mål i perioden, utan SDE hade ledningen med 1-0 när matchen gick till periodvila.

SDE höll nollan

Första minuterna av den tredje perioden var präglat av slarvigt passningsspel från bägge lagen, men SDE lyckades till slut ta sig in i anfallszonen på ett bra sätt. Efter att ha skapat ett par lägen kunde man göra 2-0 på en målvaktsretur, tiden var då 2.10. MODO försökte komma tillbaka i matchen och skaffade ett bra läge för Mina Waxin, som målvakten räddade. MODO fick ett powerplay direkt efter det läget, spelarna och pucken cirkulerade runt SDE-målet, men det sista avslutet infann sig inte. Ett par minuter förflöt där lagen bytte puck med varandra och ingen skapade någon chans värd namnet, klockan började ticka fort för MODO medan SDE säkert kunde känna sig tillfreds med utvecklingen. SDE lyckades erövra pucken i en sargduell i MODOs zon och kunde skjuta in 3-0! Klockan stod då på 8.54. Efter halva perioden fick MODO ett bra läge utan att få iväg ett skott, vilket ledde till en giftig spelvändning för SDE som inte heller fick iväg något skott, det var bra försvarsjobb båda gångerna.

MODO började etablera sig mer i anfallszonen efter 12 minuter och lyckades till slut också få med sig en utvisning. Man cirkulerade pucken bra i anfallszon, men sista passningen eller skottet ville inte bli som man önskade, och därför blev det heller ingen utdelning. Efter 15.25 åkte så MODO på en utvisning vid en anfallstekning. SDE skapade ett par lägen i powerplayet, men det blev inga mål. MODO gjorde ett försök med att plocka ut målvakten i slutet av matchen, men man kom aldrig nära att spräcka nollan utan SDE kunde hålla undan ganska komfortabelt och vann med 3-0.

Lagen möts igen redan imorgon, så chansen till revansch kommer snabbt.