Hemma
MODO
MODO
Borta
Luleå/MSSK
LHF/MSSK

Förlust för MODO i generalrepetitionen

6 september 2020 18:35
Dam

MODO Hockey tog sig an Luleå Hockey/MSSK i generalrepetitionen inför SDHL-premiären som sker nästa helg och det blev förlust med 4-0 efter att Luleå varit bättre matchen igenom. I målet gjorde Viktorie Svejdova en riktigt fin insats.


MODO Hockey ska under kommande helg starta upp säsongen i SDHL när man tar sig an Göteborg och HV71 på bortaplan. Inför de matcherna så var det dags för försäsongens sista match när Luleå Hockey/MSSK gästade Fjällräven Center under söndagseftermiddagen.

Gästerna tog tag i taktpinnen redan från matchstart och man visade upp ett starkt spel över hela banan. Man skapade också många chanser men Viktorie Svejdova var magnifik i hemmakassen och stod för många väldigt bra räddningar. Hennes fina spel såg också till att det var 0-0 efter 20 minuter.

Luleå vann och nollade MODO Hockey

Luleå fortsatte att vara det bästa laget matchen igenom och i mitten av andra perioden stod Viivi Vainikka för en av matchens prestationer när hon och på egen hand gjorde 0-1 med en vacker soloprestation. Innan perioden var över hade gästerna även gjort 0-2 genom Noora Tulus då hon med bara 23 sekunder kvar på klockan tog hand om en retur.

I den sista perioden föll ytterligare två mål och det var Emma Nordin som gjorde båda de målen. Först spelades hon fram av Michela Cava i en två mot etta och sedan gjorde hon matchens sista mål i slutet av ett powerplay när hon dundrade in 0-4 på ett vacker sätt.

Säsongspremiär till helgen

Nu drar alltså SDHL i gång till helgen och MODO Hockey beger sig långt söderut för sina två första matcher, när de på lördagen gästar Göteborg och under söndagen tar sig an HV71. Under veckan kommer det i MODO Channel att dyka upp intervjuer och annat spännande inför premiären.