Hemma
MODO
MODO
Borta
HV71
HV71

Inför MODO Hockey - HV71

28 februari 2021 14:30
Dam SM-slutspel

Förberedelserna är avklarade. MODO Hockey är redo för SM-slutspelet och kvartsfinalserien mot HV71 startar hemma i Fjällräven Center. ”Det här ska bli riktigt kul, och intressant. Vi möter en stark motståndare, men vi är också starka”, säger Björn Edlund.


MODO Hockey slutade sexa i SDHL och när det nu är dags för SM-kvartsfinal så innebär det bäst av tre matcher mot HV71 som slutade trea i grundserien.

– HV71 har en vass offensiv, förfogar över en femma som är riktigt bra på att producera vilket också syns i deras interna poängliga. Det är en av seriens bättre femmor och det gäller verkligen att vara riktigt på tå när de är på isen, neutralisera dem, inte ge dem ytor och verkligen låta dem jobba hårt för att komma till avslut, säger Björn Edlund.

"Gjort fyra bra matcher mot dem"

Grundserie och slutspel är två helt skilda saker. Men MODO Hockey kan i den här kvartsfinalserien ta med det faktum att man vann senaste matchen mot HV71. I den matchen gick MODO Hockey tidigt fram till 3-0 och vann till slut med 6-3

– Det som var nyckeln till den segern var vårt spel utan puck. HV71 hade många avslut men fick ta dem från lägen långt utifrån, säger Edlund och fortsätter:

– Tycker vi har gjort fyra bra matcher mot dem under säsongen. Bortamatcherna var tidigt på säsongen och vi var med och högg riktigt rejält. I den ena matchen hade vi tvåmålsledning men fick se oss besegrade i förlängning.

"En bra känsla bära med sig"

MODO Hockey har under säsongens gång jobbat mycket med prestationsmål, samt också resultatmål.

– Jag kan säga att vi har infriat allting och det är en bra känsla att bära med sig in i slutspelet. Det här ska bli riktigt kul och jag känner en stor nyfikenhet inför det hela. Vi är väl medvetna om att HV71 är ett bra lag, en stark motståndare. Men vi är också ett bra lag och vad det handlar om nu är att utföra de saker och detaljer vi kommit överens om, säger Edlund.

Läget i truppen?

– Det är en fokuserad grupp. Nathalie Lidman är inte aktuell för spel, sedan är det något frågetecken. Men jag kan garantera att de som spelar är riktigt hungriga.

Interna poängligor under grundserien:

MODO Hockey

Lina Ljungblom (bilden) 30 (14+16), Jaycee Magwood 26 (15+11), Marion Allemoz 24 (12+12).

HV71

Kennedy Marchment 72 (28+44), Sidney Morin 65 (18+47), Michelle Löwenhielm 49 (19+30).

Matchen har nedsläpp kl 19:30 och spelplats är Fjällräven Center. Matchen sänds på SVT 24 och SVT Play. Övriga kvartsfinalserier: Luleå - AIK, Djurgården - Linköping och Brynäs - SDE.