Hemma
Västervik
VVIK
Borta
MoDo
MoDo

Karlin inför premiären mot Västervik: "Är på en bra nivå"

23 september 2021 15:40
INFÖR MATCH

Äntligen!

Det är dags för nedsläpp i HockeyAllsvenskan 2021/2022 och för MoDo Hockeys del väntar ett möte med Västervik på bortaplan på fredagen.

– Man har sett fram emot det i några månader, säger Mattias Karlin.


Det har nämnts några gånger redan men vi kan väl nämna det igen, att det för Mattias Karlin (och forwarden Oscar Pettersson för den delen) blir två (!) raka möten med Västervik, den klubb han kom från inför denna säsong.

En speciellt match, givetvis, för Karlin som har ägnat större delen av sin tränarkarriär i den småländska klubben.

– Det ska bli kul. Vi ska mötas fyra gånger och nu börjar vi med två direkt... Men när matcherna spelas så lägger jag ingen vikt vid det, säger Karlin.

Du har bra koll på hur Västervik spelade tidigare. Hur bra koll har du på dem idag?

– Det är klart att man inte vet det på samma sätt just nu. Men vi ska kolla igenom vad de har hållit på med och se vad vi ska tänka på och vilka fördelar vi kan dra.

Var känner du generellt att ni är i processen just nu?

– Det finns inget lag oavsett liga, om det så är SHL eller division 2, som är i fas just nu. Man kan inte tro att man ska vara lika bra nu som man är sedan efter nyår. Men med tanke på tiden på året så tror vi att vi är på en bra nivå.

Vad har ni tränat på efter genrepet mot Björklöven?

– På små detaljer, hur vi ska göra i vissa situationer. Sedan har vi nött lite powerplay och boxplay. Vi har haft mycket fart och har försökt driva upp träningarna till ett bättre tryck i allting vi håller på med, säger Mattias Karlin.

Då det råder en viss osäkerhet kring målvakten Tex Williamssons medverkan, och lånet Niklas Lundström lämnat Ö-vik, har MoDo lånat i Sundsvalls målvakt Viktor Rönnqvist tillfälligt till denna match.

Vem som står, och hur laget ser ut till start, bestäms under matchdagen. Noterbart är att juniorerna Theo Jacobsson och Kalle Umegård följde med laget på resan söderut.

Se hela intervjun med Mattias Karlin nedan: